'
Hoe kunnen wij u helpen?

Zorgwoningen

Over onze wijkzorg
Zorgwoningen, ook wel aanleunwoningen genoemd, zijn huurappartementen voor mensen met een zorgvraag. Men kan gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum.
 

Aanleunwoningen

Naast de meeste woonzorgcentra van Envida liggen wooncomplexen. In deze complexen bevinden zich de zorgwoningen, ook wel aanleunwoningen genoemd. De bewoners kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum.

Er zijn zowel zorgwoningen in het sociale huursegment als in het dure huursegment. De huurwoningen in het sociale huursegment zijn bedoeld voor mensen met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen tot € 39.055 (prijspeil 2020). Deze woningen hebben een huurprijs tot € 737,14 (prijspeil 2020) per maand. Als u recht heeft op huurtoeslag, dan kunt u alleen voor een woning in aanmerking komen die past bij uw inkomen. Voor 1-2 persoonshuishoudens met recht op huurtoeslag zijn dat de woningen tot een kale huurprijs van € 619,01.

Naast woningen in het sociale huursegment worden ook regelmatig woningen aangeboden in het dure huursegment. Dit zijn woningen met een huurprijs die hoger is dan € 737,14 (prijspeil 2020) en liggen daarmee boven de grens van de huurtoeslag. 

Woningcorporaties zijn eigenaar van de huurwoningen. Dit wil zeggen dat u huurt bij de woningcorporatie. Dus wanneer u meer informatie wilt over de woningen zelf, kunt u contact opnemen met de woningcorporatie. Uitzondering hierop zijn de zorgwoningen in La Valence. Deze laatsten zijn eigendom van Envida.

Voor sommige woningen doet Envida het wachtlijst beheer en voor anderen doet de woningcorporatie dat. 

Toewijzing
Op het moment dat er een zorgwoning beschikbaar is en u conform ons wachtlijstbeleid in aanmerking komt voor een woning, zullen wij u nader informeren.

Let wel, definitieve toewijzing geschiedt door de woningcorporatie en sinds 1 januari 2016 zijn er nieuwe regels bij de toewijzing van woningen. Dit heet ‘Passend Toewijzen’ en zorgt ervoor dat woningzoekenden een woning krijgen waarvan de huur aansluit bij hun inkomen. De regels hieromtrent kunnen verschillen per corporatie.

Overzicht van zorgwoningen waarvan de toewijzing door Envida gebeurt

Plaats Zorgcentrum Straat Bijzonderheden Woningcorporatie
Bunde     De Wilgenhof Wilgenlaan Inpandig Wonen Meerssen
Cadier en Keer Cadier en Keer Blasiushof Niet direct bij zorgcentrum Woonpunt
Eijsden De Bron Breusterhof Inpandig Servatius
Margraten Appelgaard Schinkepoort Inpandig Woonpunt
Gulpen Klein Gulpen Oude Rijksweg Tegenover zorgcentrum Maasvallei
Maastricht Amby De Zeven Bronnen

Arenborghoeve

Lovendaalhoeve

Severenstraat

Tegenover zorgcentrum

Tegenover zorgcentrum

Tegenover zorgcentrum

Maasvallei

Maasvallei

Maasvallei

Maastricht Amby Hagerpoort

Vlierhoven

Vlierhoven

Cypressenhoven

Inpandig

Inpandig, vrije sector

Tegenover zorgcentrum

Maasvallei

Maasvallei

Maasvallei

Maastricht Heer Croonenhoff

Veldstraat

Veldstraat

Ridderhof (tegenover Croonenhoff

Inpandig

Servatius

Servatius

Maastricht Wyckerpoort Koepelhof

Koepelstraat

Koepelstraat

Inpandig

Overkant straat

Woonpunt

Woonpunt

Maastricht Heugem La Valence Gronsvelderweg Inpandig Eigendom Envida

Zorgwoningen waar de woningcorporatie de toewijzing doet

Plaats Zorgcentrum Straat Bijzonderheden Woningcorporatie
Cadier en Keer Groenpad Niet direct bij locatie Woonpunt
Eijsden De Bron Breusterhof Inpandig Bakvliet Servatius
Meerssen Beukeloord Gasthuislaan Inpandig
Maastricht Heer Croonenhoff Veldstraat Inpandig, vrije sector Servatius
Maastricht Heugem La Valence Gronsvelderweg Swaenhof, op het terrein Servatius
Maastricht Centrum Lenculenhof Patersbaan Naast Lenculenhof Servatius

Belastbaar inkomen
Belastbaar inkomen is het inkomen waarover u inkomstenbelasting moet betalen. Uw belastbaar inkomen staat aangegeven op de inkomstenverklaring die u kunt opvragen bij de belastingdienst (0800-0543) of u kunt dit downloaden op mijnbelastingdienst.nl
Sociale huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 737,14 (prijspeil 2020) mogen alleen toegewezen worden aan woningzoekenden met een verzamelinkomen dat lager is dan € 39.055,- (prijspeil 2020).    

Bezichtiging
Wij bieden in het kader van de privacy van de bewoners geen mogelijkheid tot bezichtiging van de zorgwoningwoningen. Wel verwijzen wij u graag naar een andere pagina op onze website waar we een beschrijving en foto's van een zorgwoning aan de Cypressenhoven in Amby hebben opgenomen, zodat u toch een indruk kunt krijgen van de woningen.  

ZORGWONINGEN CYPRESSENHOVEN

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het AZM in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
Marij is mantelzorger voor haar 92-jarige moeder die sinds februari 2018 in woonzorgcentrum Lenculenhof aan de Abstraat in Maastricht woont. Hier voelt ze zich helemaal op haar plek.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
|

Inschrijven zorgwoningen
Meeverhuizend partner?

Ontvangt u al zorg?*


Heeft u een Wmo-verhuisindicatie?*

Heeft u een WMO verhuisindicatie?*

NB: Bij de toewijzing van een zorgwoning hebben we een recente inkomensverklaring van u nodig. Hoe u die kunt aanvragen, staat te lezen op de website van de belastingdienst. Bellen met de belastingtelefoon kan ook: 0800-0543 (gratis). Mocht u er niet uitkomen, dan is dat ook nog niet zo'n probleem. Wij nemen sowieso binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op nadat uw formulier bij ons is binnengekomen. Dan kunnen we u helpen met het aanvragen van uw inkomensverklaring.