'
Hoe kunnen wij u helpen?

Zorgwoningen

Over onze wijkzorg
Zorgwoningen, ook wel aanleunwoningen genoemd, zijn huurappartementen voor mensen met een zorgvraag. Men kan gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum.
 

Aanleunwoningen

Naast de meeste woonzorgcentra van Envida liggen wooncomplexen. In deze complexen bevinden zich de zorgwoningen, ook wel aanleunwoningen genoemd. Dit zijn huurappartementen die bedoeld zijn voor mensen met een zorgvraag. Men kan gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum.

Woningcorporatie

In de meeste gevallen is de Woningcorporatie de eigenaar en dus tevens verhuurder. Envida doet voor de meeste van deze zorgwoningen de woningtoewijzing. Voor deze woningen moet u zich dus bij Envida Inschrijven. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2233440 (lokaal tarief). Op het moment dat er een zorgwoning beschikbaar is en u conform ons wachtlijstbeleid in aanmerking komt voor een woning, zullen wij u nader informeren.
Voor de zorgwoningen waar de Woningcorporatie zelf de woningtoewijzing doet, moet u zich aanmelden bij de betreffende woningcorporatie. Deze zal er conform de regel 'passend toewijzen' ervoor zorgen dat woningzoekenden een woning krijgen waarvan de huur aansluit bij hun inkomen. De regels hieromtrent kunnen verschillen per corporatier.

Sociale en vrije huursegment

Zorgwoningen kunnen zich bevinden in het sociale huursegment, maar ook in het vrije huursegment. De huurwoningen in het sociale huursegment zijn bedoeld voor mensen met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen tot € 38.035,- (2019). Deze woningen hebben een huurprijs tot € 720,42 per maand (prijspeil 2019)). Als u recht heeft op huurtoeslag, dan kunt u alleen voor een woning in aanmerking komen die past bij uw inkomen.   

Overzicht van zorgwoningen waarvan de toewijzing door Envida gebeurt

Plaats Zorgcentrum Straat Bijzonderheden Woningcorporatie
Bunde     De Wilgenhof Wilgenlaan Inpandig Wonen Meerssen
Cadier en Keer Cadier en Keer Blasiushof Niet direct bij zorgcentrum Woonpunt
Eijsden De Bron Breusterhof Inpandig Servatius
Margraten Appelgaard Schinkepoort Inpandig Woonpunt
Gulpen Klein Gulpen Oude Rijksweg Tegenover zorgcentrum Maasvallei
Maastricht Amby De Zeven Bronnen

Arenborghoeve

Lovendaalhoeve

Severenstraat

Tegenover zorgcentrum

Tegenover zorgcentrum

Tegenover zorgcentrum

Maasvallei

Maasvallei

Maasvallei

Maastricht Amby Hagerpoort

Vlierhoven

Vlierhoven

Cypressenhoven

Inpandig

Inpandig, vrije sector

Tegenover zorgcentrum

Maasvallei

Maasvallei

Maasvallei

Maastricht Heer Croonenhoff

Veldstraat

Veldstraat

Ridderhof (tegenover Croonenhoff

Inpandig

Servatius

Servatius

Maastricht Wyckerpoort Koepelhof

Koepelstraat

Koepelstraat

Inpandig

Overkant straat

Woonpunt

Woonpunt

Maastricht Heugem La Valence Gronsvelderweg Inpandig Eigendom Envida

Zorgwoningen waar de woningcorporatie de toewijzing doet

Plaats Zorgcentrum Straat Bijzonderheden Woningcorporatie
Cadier en Keer Groenpad Niet direct bij locatie Woonpunt
Eijsden De Bron Breusterhof Inpandig Bakvliet Servatius
Meerssen Beukeloord Gasthuislaan Inpandig
Maastricht Heer Croonenhoff Veldstraat Inpandig, vrije sector Servatius
Maastricht Heugem La Valence Gronsvelderweg Swaenhof, op het terrein Servatius
Maastricht Centrum Lenculenhof Patersbaan Naast Lenculenhof Servatius

Naast woningen in het sociale huursegment worden ook regelmatig woningen aangeboden in het vrije huursegment. Dit zijn woningen met een huurprijs die hoger is dan € 710,6 en liggen daarmee boven de grens van de huurtoeslag. 

Belastbaar inkomen

Belastbaar inkomen is het inkomen waarover u inkomstenbelasting moet betalen. Er zijn 3 soorten belastbaar inkomen, ondergebracht in 3 boxen. 
Sociale huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 720,42 mogen alleen toegewezen worden aan woningzoekenden met een verzamelinkomen dat lager is dan € 38.035 (2019).    

Bezichtiging

Wij bieden in het kader van de privacy van de bewoners geen mogelijkheid tot bezichtiging van de zorgwoningen. U kunt wel een kijkje gaan nemen in onze woonzorgcentra en bijvoorbeeld een kopje koffie gaan drinken in het restaurant.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bellen. We zijn op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 0900-2233440 (lokaal tarief).

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het AZM in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
Marij is mantelzorger voor haar 92-jarige moeder die sinds februari 2018 in woonzorgcentrum Lenculenhof aan de Abstraat in Maastricht woont. Hier voelt ze zich helemaal op haar plek.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
|

Inschrijven zorgwoningen

Vergeet niet uw inkomensverklaring van de Belastingdienst bij te voegen.
Ontvangt u al zorg?*

Zo ja, welke soort zorg?*


Heeft u een WMO verhuisindicatie?*

Zo ja, s.v.p. meesturen bij aanmelding.