Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Residentie Gerlachus

Naar alle zorgcentra

Residentie Gerlachus

Kunt u niet langer zelfstandig wonen maar wilt u wel zelfstandig blijven? Dan is de nieuwe vorm van wonen en zorg in Residentie Gerlachus mogelijk iets voor u. Envida biedt deze nieuwe vorm van wonen en zorg in het fraaie Jekerdal. Van de 130 appartementen in Residentie Gerlachus zijn er 20 beschikbaar voor ouderen die extra begeleiding, ondersteuning en/of zorg nodig hebben in het dagelijks leven, maar voor wie een verhuizing naar een verpleeghuis een te grote stap is.
 

WONEN MET ZEKERHEID VAN ZORG

Ten zuiden van Maastricht ligt in de kom tussen Maas en Albertkanaal het charmante Jekerdal. Op deze plek tussen de bruisende stad en het groene, heuvelachtige Jekerdal, ligt Residentie Gerlachus. Het complex is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met een bushalte vlakbij beide ingangen. Er zijn diverse ruimtes voor stalling van scootmobiel en ieder appartement beschikt over een berging (met stopcontact) voor bijvoorbeeld fietsenstalling. Een beperkt aantal parkeerplaatsen is te huur voor bewoners van Gerlachus. Daarnaast kunnen bewoners met gebruik van een parkeervergunning parkeren in de directe omgeving.

De zorgzekerheid bij Gerlachus is geregeld inde huurovereenkomst met een Wonen Plus abonnement. Dat houdt in dat de huurder(s) van het betreffende appartement toegang krijgen tot een basispakket aan zorg- en dienstverlening. Inbegrepen is onder meer personenalarmering en 24-uurs calamiteitenzorg, consultatie van de wijkverpleegkundige en collectief georganiseerde en daardoor voordelige toegang tot een aantal gemaksdiensten.

Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk, de verkeersruimtes voorzien van automatische deuren en er is een scootmobielopstelruimte met laadpunt. Alle appartementen zijn standaard drempelloos, voorzien van onder meer videofoon en een ruim rolstoeltoegankelijk balkon. Op de begane grond bevinden zich gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lunchroom, een praktijkruimte voor fysiotherapie en een ruimte voor dagbesteding. Ook is er een kantoor van Envida in het gebouw.

De comfortabele appartementen van Envida zijn gestoffeerd en beschikken over een modern ingerichte keuken, badkamer en groot zonnig balkon. Bewoners kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes om samen te eten en te recreëren.

Om in aanmerking te komen voor een van deze 20 appartementen met zorg in Residentie Gerlachus, heeft u een WLZ- indicatie nodig. WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ouderenzorg in Residentie Gerlachus en de benodigde indicatie? Bel dan cliëntadvies van Envida: 0900 22 33 440, of e-mail: clientadviseur@envida.nl

DEEL DEZE PAGINA OP
Contactgegevens
Bieslanderweg 60
6213 AL Maastricht

0900 22 33 440