Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Residentie Gerlachus

Naar alle zorgcentra

Residentie Gerlachus

Kunt u niet langer zelfstandig wonen maar wilt u wel zelfstandig blijven? Dan is de nieuwe vorm van wonen en zorg in Residentie Gerlachus mogelijk iets voor u. Envida biedt deze nieuwe vorm van wonen en zorg in het fraaie Jekerdal. Van de 130 appartementen in Residentie Gerlachus zijn er 20 beschikbaar voor ouderen die extra begeleiding, ondersteuning en/of zorg nodig hebben in het dagelijks leven, maar voor wie een verhuizing naar een verpleeghuis een te grote stap is.
 

Tussen de bruisende stad en het groene, heuvelachtige Jekerdal in Maastricht ligt Residentie Gerlachus. Dit appartementengebouw biedt 130 comfortabele appartementen. Ze zijn bestemd voor senioren die – in min of meerdere mate – gebruik willen maken van begeleiding, ondersteuning en zorg.  

DREMPELLOOS EN BEREIKBAAR   
Residentie Gerlachus is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met een bushalte vlakbij beide ingangen. Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk; de verkeersruimtes zijn voorzien van automatische deuren.  

Alle appartementen zijn standaard drempelloos, voorzien van onder meer een videofoon en een ruim rolstoeltoegankelijk balkon. Op de begane grond bevinden zich gemeenschappelijke voorzieningen zoals een brasserie, een praktijkruimte voor fysiotherapie en een huiskamer voor dagbesteding. Ook is er een kantoor van Envida in het gebouw. 

Er zijn diverse ruimtes voor stalling van scootmobiels en ieder appartement beschikt over een berging (met stopcontact). Een beperkt aantal parkeerplaatsen is te huur voor bewoners van Gerlachus. Daarnaast kunnen bewoners met gebruik van een parkeervergunning parkeren in de directe omgeving. 

WONEN MET VERPLEEGHUISZORG 

20 van de 130 appartementen in Residentie Gerlachus zijn bestemd voor ouderen die extra begeleiding, ondersteuning en/of zorg nodig hebben in het dagelijks leven, maar voor wie een verhuizing naar een verpleeghuis een te grote stap is. 

Deze 20 appartementen van Envida zijn gestoffeerd en beschikken over een modern ingerichte keuken, badkamer en groot zonnig balkon. Bewoners kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes om samen te eten en te recreëren. 

Om in aanmerking te komen voor een van deze 20 appartementen met zorg heeft u een WLZ- indicatie nodig. WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg. 

WONEN MET ZEKERHEID VAN ZORG 

Residentie Gerlachus biedt ook 110 appartementen voor senioren die graag voorbereid zijn op tijden waarin mogelijk (meer) ondersteuning nodig is. Zij huren hun comfortabele appartement rechtstreeks bij Holland2Stay. Meer informatie via u via DEZE LINK.  Heeft u interesse? Mail dan naar info@holland2stay.com of bel 085-1305582.  

De zorgzekerheid bij Residentie Gerlachus is geregeld in de huurovereenkomst met een Wonen Plus abonnement. Dat houdt in dat de huurder van een appartement toegang heeft tot een basispakket aan zorg- en dienstverlening. Inbegrepen is onder meer personenalarmering en 24-uurs calamiteitenzorg, advies van de regieverpleegkundige en voordelige gemaksdiensten, zoals een afvalservice en betaalbare logeerkamers voor familie en naasten.  

WONEN MET ZORG 

Wanneer de behoefte aan begeleiding, ondersteuning en zorg toeneemt, is het Envidateam in de nabijheid. Afhankelijk van de indicatie, verleent Envida de benodigde ondersteuning, begeleiding en zorg.  

MEER INFORMATIE  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ouderenzorg in Residentie Gerlachus en de benodigde indicatie? Bel dan cliëntadvies van Envida: 0900 22 33 440, of e-mail: clientadviseur@envida.nl.  

DEEL DEZE PAGINA OP
Contactgegevens
Bieslanderweg 60
6213 AL Maastricht

0900 22 33 440