Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

‘De persoonlijke verzorging van Envida is goed’

Wijkzorg diensten

Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag

Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even lief en belangstellend.” Meisjes? “Ja, zo noem ik de verzorgenden van Envida.”
 

Er zijn ook mannelijke verzorgenden, maar mevrouw Bessems wil –als het even kan- het liefst door een vrouw verzorgd worden. Die voorkeur heeft ze aangegeven in het intakegesprek met de wijkverpleegkundige. Envida probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan die voorkeur, maar de komst van uitsluitend vrouwelijke verzorgenden kan niet altijd gegarandeerd worden. Vooral niet tijdens vakanties of op zon- en feestdagen. Mevrouw Bessems kan echter te allen tijde  aangeven of ze wel of geen zorg wil ingeval er een mannelijke verzorgende op deze route ingepland is.

Persoonlijke verzorging houdt in dat mevrouw Bessems ’s ochtends hulp krijgt bij het opstaan, wassen en aankleden.  “Ik kan niets meer zelf. Een boterham smeren lukt nog net, maar als ik dat heb gedaan, ben ik helemaal uitgeput.” De oorzaak van haar verzwakte toestand laat zich bij de aanblik van mevrouw Bessems’ kaal hoofd gemakkelijk raden:  “Ik heb longkanker en bovendien een tumor in mijn hoofd. Gelukkig slaan de behandelingen aan en is de ziekte op dit moment onder controle. Mijn haar begint zelfs weer een beetje te groeien. Of ik echter ooit weer helemaal beter word, weet ik niet. Nu ben ik al blij dat mijn situatie min of meer stabiel is.”

24 Jaar geleden kwam ze er wél bovenop. Toen heeft ze borstkanker overwonnen. Hoe zuur is het dan als de ziekte jaren later dan toch weer de kop opsteekt? “Zes jaar geleden kreeg ik een tumor in de longen. Ik heb de zogeheten ‘kleincellige kanker’.  Kenmerk daarvan is dat hij ook meteen doorstoot naar het hoofd.”

Naast persoonlijke verzorging van Envida krijgt mevrouw Bessems ook hulp van familieleden. “Zij koken voor mij. Hulp in de huishouding is eveneens geregeld. Ook dat doen de ‘meisjes’ van Envida. Nu ben ik aan het wachten op de montage van de traplift. Dan kan ik eindelijk weer eens boven gaan slapen. Nu slaap ik in een bed in de woonkamer. Ik heb al vijf maanden niet meer naast mijn man gelegen.” Haar man is vrachtwagenchauffeur en de hele week van huis. “Voor hem is het ook moeilijk om mij in deze toestand iedere week achter te moeten laten, maar hij weet gelukkig dat ik goed verzorgd word.”

Hoe blij mevrouw Bessems ook is met de komst van de verzorgenden van Envida, één dag in de week hoeven zij niet te komen. “Op zondagochtend. Dan is sowieso mijn man thuis. Hij kan me dan helpen. Maar ik vind het ook heerlijk om eens een beetje uit te kunnen slapen en de dag rustig te beginnen.”

Het contact met de wijkverpleegkundige ligt niet vast op bepaalde momenten. Het initiatief ligt bij de familie Bessems. “Mijn man belt of mailt met de wijkverpleegkundige als de situatie daar om vraagt. Bijvoorbeeld als ik iets vroeger of later dan normaal verzorgd wil worden. Bij Envida wordt daar zoveel als mogelijk rekening mee gehouden.”

Is er een bepaalde reden waarom mevrouw Bessems voor Envida heeft gekozen? “Ja, de goede verhalen. Een nichtje van mij werkt ook bij Envida. Ik heb zodoende geen moment aan een andere zorgaanbieder gedacht.”

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
|