Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Dagbehandeling

Over verpleegzorg

Dagbehandeling

In twee woonzorgcentra hebben wij dagbehandeling voor mensen met (beginnende) dementie,  jong dementerenden en mensen met een lichamelijke beperking die nog thuis wonen. De dagbehandeling vindt plaats in een aangename en huiselijke sfeer.

De dagbehandeling is bedoeld voor mensen die nog thuis kunnen wonen en waarbij er behoefte is aan extra zorg, ondersteuning en behandeling, vanwege hun beginnende dementie en/of jong dementerenden. Het uitgangspunt is zo lang mogelijk behouden van de eigen woon- en leefsituatie. Tevens ontlast de dagbehandeling de mantelzorgers, waardoor zij langer de zorgtaak kunnen volhouden.

Het doel van de dagbehandeling is om de resterende capaciteiten van de cliënten te behouden en verdere achteruitgaan te vertragen. Daarbij staat de zelfstandigheid en eigenwaarde van de cliënt centraal. Het aanbod is gericht op individuele doelstellingen en bestaat uit begeleiding, activering, sociale contacten en verzorging. Tevens biedt de dagbehandeling  een omgeving waar een cliënt zich veilig en geborgen voelt en zich zelf kan zijn.

Familie en mantelzorgers kunnen bij de dagbehandeling terecht voor advies en begeleiding.

Aanvragen
Voor onze dagbehandeling heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). In overleg met uw huisarts of een zorgadviseur van Envida kan een aanvraag bij het CIZ worden ingediend.

Waar?
Dagbehandeling voor (beginnende en/of jong) dementerenden is in woonzorgcentrum Grubbeveld. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen naar De Zeven Bronnen.

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Voor de 94-jarige mevrouw Van Pelt is het elke dag zondag, zó gelukkig is ze in woonzorgcentrum Croonenhoff in de Maastrichtse wijk Heer. ‘Ik vind het hier buitengewoon fijn’.
Lees meer
onze clienten vertellen
'Ik hou niet van stilzitten'
Ze koos voor Lenculenhof omdat haar vriendin, met wie ze al 32 jaar bevriend was, er woonde. Inmiddels woont Rie Franssen- van den Heuvel al bijna zes jaar in het zorgcentrum.
Lees meer
|