Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

VERVULDE GOUDEN WENSEN

Over Envida

VERVULDE GOUDEN WENSEN

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van vervulde Gouden wensen.
 

Gaia ZOO - Najaar 2021: Het echtpaar Els en Wim Schuimer uit Vijlen en Maria Prevoo uit Vaals. Hun Gouden Wens kwam uit in de GaiaZOO.

‘Wat een fantastische dag, dit vergeten we nooit meer!’ 
Wat fantastisch om dit in te zien. Ik ben hier nog nooit geweest’
‘Echt een verrassing, we werden er gewoon even stil van!’ 

Op een koude maar zonnige dag kijken drie bijzondere bezoekers hun ogen uit in GaiaZOO in Kerkrade. Naar de majestueuze leeuwen, eigenwijze stokstaartjes, kleurige flamingo’s en al die andere dieren. Maria Prevoo (64) straalt. Zij werd voor een Gouden Wens opgeven door Nancy Hornesch, medewerkster huishoudelijke zorg van Envida. Het echtpaar Schuimer (88 en 89) heeft het dagje uit te danken aan Bea Schmets van de huishoudelijke zorg van Envida. 
Deze dag in GaiaZOO is de eerste Gouden Wens die in vervulling gaat. Bea en Nancy zijn al vroeg bij de uitverkorenen; samen worden zij door de taxi opgehaald. Bij GaiaZOO in Kerkrade staan Marcia Reijnders (Envida Ledenservice) en Nicolle Meinke (wijkzorg Envida) al klaar met rolstoelen en warme fleecedekens en kan het avontuur beginnen. Ze genieten met volle teugen, alle zeven. ‘Het is zo mooi om dit samen te beleven’, vertelt Nicolle. ‘We voegen een bijzondere bladzijde toe aan het leven. Ik hoop dat er vanaf nu meer mensen worden opgegeven, zodat we meer wensen kunnen vervullen. Een beetje emotioneel,  Els Schuimer en echtgenoot Wim zijn het daar volledig mee eens. Glunderend: ‘We waren zo lang niet meer eropuit geweest, dit is écht een dag met een gouden randje.’ Aan het einde van de dag geniet Maria Prevoo nog volop na. ‘Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van en mijn hulp Nancy ook, zo mooi was het!’ 

Bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar stond op de verlanglijst van Mevr. Een hele trip, maar zo de moeite waard! 

Gaia ZOO Een dagje dierentuin is een veel gewenste Gouden wens. Slecht ter been is geen reden om niet naar de Gaia ZOO te gaan. Met een groep van 4 wensers en Envida collega's beleefde wij een gezellige dag. 

Samen uit eten bij De Gerardushoeve in Epen. Het plekje waar Mevrouw altijd met haar (onlangs overleden) man naar toe ging. Genieten van het uitzicht, een heerlijke maaltijd en gezelschap. 

Dagboek van een Herdershond. De musical over het mijnverleden die de ziel van de zuiderling zo indringend vastlegde. De Vrienden van Envida verraste 250 gasten met een onvergetelijke middag.

Paardrijden eindelijk op de rug van een paard. De hoop ooit eens op zo'n prachtig dier te mogen rijden is dan toch werkelijkheid geworden. Het geluk op aard ligt op de rug van een paard. 

Kaarsje aansteken in Banneux Mevr heeft altijd voor meneer gezorgd, nu meneer is opgenomen wilde Mevr heel graag eens naar Banneux. Een kaarsje opsteken, een mis bijgewoond en een heerlijke lunch.

Asperges eten Mevrouw en Meneer Vinden Asperges heerlijk maar ze zelf klaarmaken dat gaat niet meer. Samen genoten ze van een heerlijk Asperge Diner bij De Gerardushoeve.

Mondo Verde Genieten van mooie tuinen, van China tot Italië en Portugal. Gezellig kletsen, eten en drinken. Een heerlijke zonnige dag, even geen zorgen.

Dagje Knokke Terug naar het plekje waar Mevr. 40 jaar lang met haar man een vakantiehuis had. De voeten weer in het zand. Dochter verteld: Mam was in de wolken. Een dankjewel aan de zorgprofessionals, zij zijn op een dag als deze van onschatbare waarde!

Verjaardagsdiner, Op de 101e verjaardag van Mevr. ontving Mevr. het bericht van ons dat ze een verjaardags diner kreeg aangeboden. Een paar dagen later toerden we met Mevr door het Heuvelland en genoten van een heerlijk diner met uitzicht op ons mooie Limburgse landschap.

Oma op bezoek bij haar kleinzoon, een bovenwoning zonder lift. Met de hulp van zorgprofessionals van Envida kon mevrouw de etage bereiken en op bezoek gaan bij haar kleinzoon.

Gaia ZOO nogmaals een dagje dierentuin en zoals meneer zelf zei 'Twie aape bie-ein'. Zo dichtbij, maar er nog nooit geweest. Samen met een zorgprofessional die toezicht hield op de zuurstof fles durfde meneer het aan.

https://youtu.be/lSHuwV28_T8 - Klik op deze link voor het Filmpje van deze bijzondere ballonvaart!

Ballonvaart Ondanks een kwakkelende gezondheid én slecht nieuws ging meneer niet bij de pakken neerzitten en voor zijn altijd optimistische kijk op het leven gunde zijn dochter hem deze reis over ons prachtige Heuvelland

Gaia ZOO Een dagje dierentuin is een veel gewenste Gouden wens. Slecht ter been is geen reden om niet naar de Gaia ZOO te gaan. Onze samenwerkingspartner Vegro stelde een aantal rolstoelen te beschikking en de dag kreeg een gouden randje!

Dagje Catzand Nog een keer naar de zee, de kust, nog een keer naar die plek waar mevrouw een vakantie huisje had en waar nu de kinderen een vakantie huis hebben. Genoten van de wind en de zilte lucht.

DEEL DEZE PAGINA OP