Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

VERVULDE GOUDEN WENSEN

Over Envida

VERVULDE GOUDEN WENSEN

Trots laten wij je hieronder zien welke Gouden wensen wij al hebben mogen vervullen en hopen je te inspireren om een wens bij ons in te dienen.

Reacties van wensers en hun familie: 

Wat een fantastische dag, dit vergeten we nooit meer!’ 
'Wat fantastisch om dit eens te zien. Ik ben hier nog nooit geweest.'
‘Echt een verrassing, we werden er gewoon even stil van!’ 
'Wij zijn razend enthousiast, heel erg bedankt voor jullie inspanningen.'
'Namens de familie wil ik (dochter) u allen van harte danken voor de mooie dag die mij moeder met ons aan het strand heeft mogen beleven! Bijzonder veel dank aan Hella Ummels en Nicolle Meinke die op deze dag van onschatbare waarde waren. Ook veel dank aan beiden voor de liefdevolle verzorging van mama!'
'Mijn zus (86jr) heeft het echt FANTASTISCH gevonden!!!!!'
'Het idee alleen al om tot een verrassing voor mij te komen vind ik GEWELDIG! (en emotioneel). Wat zou mij lieve vrouw trots en dankbaar zijn geweest. Wees ervan overtuigd dat deze dag voor mij een onvergetelijke is met name voor de geste en de uitvoering. Hartelijk Dank!'

2023 - IJshockey wedstrijd bijwonen Mevrouw heeft vroeger zelf geijshockeyd op hoog niveau. Nog een keer eens een wedstrijd bijwonen.

2023 - Naar het André Rieu Kerstconcert Een aantal wensers met dezelfde wens. Het kerstconcert van André Rieu bezoeken. 

2023 - Een chartervlucht boven Zuid Limburg 'Nog een keer eens kunnen vliegen, dat zou Manjefiek zijn! Mevrouw haar broers waren piloot en dus gingen wij de lucht in. 

 

2023 - Samen repeteren met Andre Rieu en het Johann Straus Orkest Meneer speelt al zijn hele leven muziek en had één grote wens, repeteren met de Maestro zelf! 

https://youtu.be/NbMUG6M3YXg?si=h-tJLaWbeEqUq2n7 - Klik op deze link voor het FILMPJE van deze bijzondere rit!

2023 - Motorrit in zijspan door ons prachtige Limburgse Heuvellandschap! 

2023 - Bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar stond op de verlanglijst van mevrouw.  Een hele trip, maar zo de moeite waard! 

2023 - Asperges eten Mevrouw en meneer vinden asperges heerlijk maar ze zelf klaarmaken dat gaat niet meer. Samen genoten ze van een heerlijk asperge diner bij de Gerardushoeve.

2023 - Mondo Verde Genieten van mooie tuinen, van China tot Italië en Portugal. Gezellig kletsen, eten en drinken. Een heerlijke zonnige dag, even geen zorgen.

2023 - Gaia ZOO Een dagje dierentuin is een veel gewenste Gouden wens. Slecht ter been is geen reden om niet naar de Gaia ZOO te gaan. Met een groep van 4 wensers en Envida collega's beleefde wij een gezellige dag. 

2022 - Samen uit eten bij de Gerardushoeve in Epen. Het plekje waar mevrouw altijd met haar (onlangs overleden) man naar toe ging. Genieten van het uitzicht, een heerlijke maaltijd en gezelschap. 

2022 - Dagboek van een Herdershond. De musical over het mijnverleden die de ziel van de zuiderling zo indringend vastlegde. De Vrienden van Envida verraste 250 gasten met een onvergetelijke middag.

2022 - Paardrijden eindelijk op de rug van een paard. De hoop ooit eens op zo'n prachtig dier te mogen rijden is dan toch werkelijkheid geworden. Het geluk op aard ligt op de rug van een paard. 

2022 - Kaarsje aansteken in Banneux  Mevrouw heeft altijd voor meneer gezorgd, nu meneer is opgenomen wilde mevrouw heel graag eens naar Banneux. Een kaarsje opsteken, een mis bijgewoond en een heerlijke lunch.

https://youtu.be/vTEu1IqfrCI?si=PnMFJP_0nWsPabuz - Klik op deze link voor het FILMPJE van onze eerste Gouden wens!

2021 De allereerste Gouden Wens - Gaia ZOO  Najaar 2021: Het echtpaar Els en Wim Schuimer uit Vijlen en Maria Prevoo uit Vaals. Hun Gouden Wens kwam uit in de GaiaZOO. 

Op een koude maar zonnige dag kijken drie bijzondere bezoekers hun ogen uit in GaiaZOO in Kerkrade. Naar de majestueuze leeuwen, eigenwijze stokstaartjes, kleurige flamingo’s en al die andere dieren. Maria Prevoo (64) straalt. Zij werd voor een Gouden Wens opgeven door Nancy Hornesch, medewerkster huishoudelijke zorg van Envida. Het echtpaar Schuimer (88 en 89) heeft het dagje uit te danken aan Bea Schmets van de huishoudelijke zorg van Envida. 
Deze dag in GaiaZOO is de eerste Gouden Wens die in vervulling gaat. Bea en Nancy zijn al vroeg bij de uitverkorenen; samen worden zij door de taxi opgehaald. Bij GaiaZOO in Kerkrade staan Marcia Reijnders (Envida Ledenservice) en Nicolle Meinke (wijkzorg Envida) al klaar met rolstoelen en warme fleecedekens en kan het avontuur beginnen. Ze genieten met volle teugen, alle zeven. ‘Het is zo mooi om dit samen te beleven’, vertelt Nicolle. ‘We voegen een bijzondere bladzijde toe aan het leven. Ik hoop dat er vanaf nu meer mensen worden opgegeven, zodat we meer wensen kunnen vervullen. Een beetje emotioneel,  Els Schuimer en echtgenoot Wim zijn het daar volledig mee eens. Glunderend: ‘We waren zo lang niet meer eropuit geweest, dit is écht een dag met een gouden randje.’ Aan het einde van de dag geniet Maria Prevoo nog volop na. ‘Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van en mijn hulp Nancy ook, zo mooi was het!’ 

2023 - Samen met een vriendin naar het Limburg Museum Nog eens samen met een vriendin op stap. Het Limburg museum stond bovenaan de lijst. 

2023 - Bezoek aan (de oude woon) Wyck Even samen terug naar waar men vroeger gewoond en geleefd heeft. Daarna lunch bij de lunchroom waar de dochter werkt. Meneer en mevrouw weer even samen op Jatz!

2023 - Bezoek aan de kerk van Itteren Mevrouw is altijd 'köster' geweest in de kerk van Itteren en wilde heel graag nog eens terug om een kaarsje aan te steken

2023 - Dagje Knokke Terug naar het plekje waar mevrouw 40 jaar lang met haar man een vakantiehuis had. De voeten weer in het zand. Dochter verteld: Mam was in de wolken. Een dankjewel aan de zorgprofessionals, zij zijn op een dag als deze van onschatbare waarde!

2023 - Verjaardagsdiner, Op de 101e verjaardag van mevrouw ontving zij het bericht van ons dat ze een verjaardagsdiner kreeg aangeboden. Een paar dagen later toerden we met mevrouwdoor het Heuvelland en genoten van een heerlijk diner met uitzicht op ons mooie Limburgse landschap.

2023 - Dagje Catzand Nog een keer naar de zee, de kust, nog een keer naar die plek waar mevrouw een vakantie huisje had en waar nu de kinderen een vakantie huis hebben. Genoten van de wind en de zilte lucht.

2022 - Gaia ZOO nogmaals een dagje dierentuin en zoals meneer zelf zei 'Twie aape bie-ein'. Zo dichtbij, maar er nog nooit geweest. Samen met een zorgprofessional die toezicht hield op de zuurstof fles durfde meneer het aan.

https://youtu.be/lSHuwV28_T8 - Klik op deze link voor het FILMPJE van deze bijzondere ballonvaart!

2022 - Ballonvaart Ondanks een kwakkelende gezondheid én slecht nieuws ging meneer niet bij de pakken neerzitten en voor zijn altijd optimistische kijk op het leven gunde zijn dochter hem deze reis over ons prachtige Heuvelland

2022 - Gaia ZOO Een dagje dierentuin is een veel gewenste Gouden wens. Slecht ter been is geen reden om niet naar de Gaia ZOO te gaan. Onze samenwerkingspartner Vegro stelde een aantal rolstoelen te beschikking en de dag kreeg een gouden randje!

2022 - Oma op bezoek bij haar kleinzoon, een bovenwoning zonder lift. Met de hulp van zorgprofessionals van Envida kon mevrouw de etage bereiken en op bezoek gaan bij haar kleinzoon.

DEEL DEZE PAGINA OP