Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

een Gouden wens

Over Envida

Soms komen dromen wel uit!

EEN GOUDEN WENS.
Terug naar dat museum waar je ooit je grote liefde hebt ontmoet. Nog één keer pootjebaden in de zee. Of een concert bijwonen van je favoriete zangeres, in het theater in de buurt. Eigenlijk zijn het heel bescheiden dromen. Maar soms is extra hulp nodig om ze uit te laten komen.
 

Er zijn genoeg mensen die het niet gemakkelijk hebben. Financieel zitten ze in zwaar weer, maar bijvoorbeeld ook omdat ze beperkt worden in hun mobiliteit. Hoe fijn is het dan als je deze mensen een hart onder de riem kunt steken door middel van het vervullen van een wens, die daardoor een gouden wens wordt. Een klein gebaar voor ons, maar een enorme opsteker voor iemand die een (lang gekoesterde) wens in vervulling ziet gaan. 

EEN GOUDEN WENS
Mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Envida, Envida en Envida Ledenservice. 

STICHTING VRIENDEN VAN ENVIDA
Envida en Envida Ledenservice kennen we al en sinds het najaar van 2021 hebben we ook de Stichting Vrienden van Envida (VvE). Deze stichting wil ervoor zorgen dat wensen van mensen die het niet gemakkelijk hebben een gouden wens wordt. Zonder de ondersteuning van Envida, Envida Ledenservice en Stichting Vrienden van Envida zou hun wens niet in vervulling kunnen gaan.

Dat kan bijvoorbeeld door verminderde mobiliteit, een specifieke zorgvraag én omdat het financieel niet lukt. Denk bij het invullen van een wens aan een dagje GaiaZoo mét begeleiding voor het duwen van de rolstoel en een zorgprofessional van Envida die verpleegkundige zorg biedt. Of een dagje strand, met een speciale rolstoel die door het zand kan zodat je voeten ook echt de zee kunnen voelen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar voor de naaste, de mantelzorger is het soms heel moeilijk om dit soort activiteiten te organiseren. Stichting Vrienden van Envida helpt om wensen toch te laten uitkomen.

CRITERIA GOUDEN WENS
Hoe mooi is het om iemand te verrassen en een langgekoesterde wens te laten uitkomen? Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend door iedereen die lid is van Envida Ledenservice, door medewerkers van Envida en van Proper BV. Voorwaarde is dat degene die u wilt verrassen zelf niet in staat is (zowel fysiek als financieel) om de wens uit te voeren. Dat kan jouw buurvrouw of -man zijn, een vrijwilliger, een mantelzorger of een alleenstaande oudere, maar ook een maatschappelijke organisatie op het gebied van ouderenzorg.

 • Een financiële of organisatorische bijdrage van VvE is een voorrecht en geen recht.
 • Over het niet invullen van een ingediende wens zal VvE niet corresponderen.  
 • De wens wordt in natura vervuld. (Degene van wie de wens is, krijgt geen geld)
 • De aanvrager heeft geen persoonlijk financieel belang bij de aanvraag.
 • De aanvraag heeft betrekking op wensen van natuurlijke personen of maatschappelijk organisaties binnen het werkgebied van Envida.
 • Indien de aanvraag t.b.v. een maatschappelijke organisatie is, heeft deze organisatie geen winstoogmerk en is de wens niet ter dekking van een exploitatie/subsidie tekort.
 • De aanvraag heeft geen politieke grondslag.
 • Er is geen sprake van cofinanciering.
 • Aanvragen voor reguliere door de overheid/zorgverzekeraars betaalde activiteiten worden niet ondersteund.
 • De aanvraag betreft een eenmalig bedrag niet hoger dan € 5.000,-.
 • Bij het vervullen van de wens conformeert iedereen zich aan de op dat moment geldende RIVM richtlijnen inzake Covid ! 

DE AANVRAAGPROCEDURE
Wensen mogen het hele jaar door ingediend worden. Binnen 2 weken na indienen van de wens ontvangt u van ons bericht.

 • Wij streven ernaar om de ingediende wensen binnen 1 á 2 maanden (na goedkeuring) te vervullen.  
 • De aanvrager krijgt een ontvangstbevestiging van de aanvraag.
 • Als een wens in vervulling gaat, zal de aanvrager hiervan op de hoogte gesteld worden.  
 • Als een wens niet in vervulling gaat, zal de aanvrager hiervan op de hoogte gesteld worden.
 • Samen met de aanvrager bepaalt VvE een geschikte dag om de wens in vervulling te laten gaan. 

De aanvrager kan de wens indienen door het formulier op deze pagina in te vullen en te versturen. 

U KUNT HELPEN
Wilt u helpen om anderen een onvergetelijke dag te bezorgen? Dat kan met een financiële bijdrage of in natura. Neem contact op via goudenwens@envida.nl of bel 043–369 06 10 om de sponsormogelijkheden te bespreken.

CONTACT
Stichting Vrienden van Envida
Abtstraat 2-A 6211LS Maastricht
Postbus 241, 6200 AE Maastricht  
E: goudenwens@envida.nl

OVER ENVIDA
We willen allemaal een goed leven hebben, het liefst zo lang en zelfstandig mogelijk. Gewoon thuis dus. Daar biedt Envida alle mogelijke hulp, verzorging en voorzieningen wanneer mensen op leeftijd zijn en moeite beginnen te krijgen met de dagelijkse dingen. Of als ze verzwakt zijn vanwege een (langdurige) ziekte. Of u nou in Maastricht woont of in het heuvelland, de medewerkers van Envida zijn altijd dicht in uw buurt. Als u niet meer zelfstandig thuis kunt blijven wonen, bent u van harte welkom in een van onze woonzorgcentra. 

STICHTING VRIENDEN VAN ENVIDA EN DE ANBI
Stichting Vrienden van Envida (VvE) is vanaf 6 december 2021 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Klik HIER voor informatie over de ANBI status. 

Ik dien een wens in

Voor wie is de wens bedoeld?

De wens

DEEL DEZE PAGINA OP