Hoe kunnen wij u helpen?

Gouden wens

Over Envida

heeft u een wens? Laat het ons weten

EEN GOUDEN WENS.
Er zijn genoeg mensen die het niet gemakkelijk hebben. Hoe fijn is het dan als je deze mensen een hart onder de riem kunt steken door middel van een gouden wens. Een klein gebaar voor ons, maar een enorme opsteker voor iemand  die een (lang gekoesterde) wens in vervulling ziet gaan. 
 

EEN GOUDEN WENS
Mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Envida, Envida en Envida Ledenservice. 

STICHTING VRIENDEN VAN ENVIDA
Envida en Envida Ledenservice kennen we al en sinds  kort hebben we ook de Stichting Vrienden van Envida (VVE). De stichting Vrienden van Envida zorgt ervoor dat wensen van mensen die het niet gemakkelijk hebben een gouden wens wordt. Waarschijnlijk zou zonder haar ondersteuning en die van Envida en Envida Ledenservice hun wens niet in vervulling kunnen gaan. Dat kan bijvoorbeeld  door verminderde mobiliteit, een specifieke zorgvraag of omdat het financieel niet lukt. Denk bij het invullen van een wens aan een dagje GaiaZoo mét begeleiding voor het duwen van de rolstoel en een zorgprofessional van Envida die  verpleegkundige zorg biedt. Of denk aan een dagje strand, met een speciale rolstoel die door het zand kan zodat je voeten ook echt de zee kunnen voelen. Maar denk ook aan de aanschaf van een fietsje voor een kleinkind dat regelmatig bij opa/oma is. Zoveel mensen, zoveel wensen! Stichting Vrienden van Envida helpt om deze te laten uitkomen.

CRITERIA GOUDEN WENS
Medewerkers van Envida, Proper BV en leden van Envida Ledenservice kunnen een aanvraag indienen. Deze aanvragen hebben betrekking op wensen van ouderen die in het werkgebied van Envida (Maastricht en het Heuvelland) wonen. Dat kan jouw buurvrouw of -man zijn, een vrijwilliger, een mantelzorger of een alleenstaande oudere, maar ook een maatschappelijke organisatie op het gebied van ouderenzorg.

 • Een financiële of organisatorische bijdrage van VVE is een voorrecht en geen recht.
 • Over het niet invullen van een ingediende wens zal VVE niet corresponderen.  
 • De wens wordt in natura vervuld. ( Degene van wie de wens is, krijgt geen geld)
 • De aanvrager heeft geen persoonlijk financieel belang bij de aanvraag.
 • De aanvraag heeft betrekking op wensen van natuurlijke personen of maatschappelijk organisaties binnen het werkgebied van Envida.
 • Indien de aanvraag t.b.v. een maatschappelijke organisatie is, heeft deze organisatie geen winstoogmerk en is de wens niet ter dekking van een exploitatie/subsidie tekort.
 • De aanvraag heeft geen politieke grondslag.
 • Er is geen sprake van cofinanciering.
 • Aanvragen voor reguliere door de overheid/zorgverzekeraars betaalde activiteiten worden niet ondersteund.
 • De aanvraag  betreft een eenmalig bedrag niet hoger dan € 5.000,-.
 • Bij het vervullen van de wens conformeert iedereen zich aan de op dat moment geldende RIVM richtlijnen inzake Covid ! 

DE AANVRAAGPROCEDURE

 • Voor het indien van wensen zijn er jaarlijks een aantal sluitingsdata. De eerste is 31-12-2021voor wensen die in de maanden januari t/m mei 2022 in vervulling kunnen gaan.
 • VVE beoordeelt de binnengekomen wensen na de sluitingsdatum. 
 • De aanvrager krijgt een ontvangstbevestiging van de aanvraag én een uiterste vervaldatum waarop een wens in vervulling kan gaan.  
 • Als een wens in vervulling gaat, zal de aanvrager hiervan op de hoogte gesteld worden.  
 • Heeft de aanvrager op de uiterste vervaldatum geen bericht ontvangen, dan zal de ingediende wens niet in vervulling gaan.
 • Samen met de aanvrager bepaalt VVE een geschikte dag om de wens in vervulling te laten gaan. 

De aanvrager kan de wens indienen door het formulier op deze pagina in te vullen en te versturen. 

CONTACT
Stichting Vrienden van Envida
Abtstraat 2-A 6211LS Maastricht
Postbus 241, 6200 AE Maastricht  
E: goudenwens@envida.nl

OVER ENVIDA

We willen allemaal een goed leven hebben, het liefst zo lang en zelfstandig mogelijk. Gewoon thuis dus. Daar biedt Envida alle mogelijke hulp, verzorging en voorzieningen wanneer mensen op leeftijd zijn en moeite beginnen te krijgen met de dagelijkse dingen. Of als ze verzwakt zijn vanwege een (langdurige) ziekte. Of u nou in Maastricht woont of in het heuvelland, de medewerkers van Envida zijn altijd dicht in uw buurt. Als u niet meer zelfstandig thuis kunt blijven wonen, bent u van harte welkom in een van onze woonzorgcentra. 

STICHTING VRIENDEN VAN ENVIDA EN DE ANBI

Stichting Vrienden van Envida (VVE) heeft de Anbi status aangevraagd. Een ANBI betaalt bijvoorbeeld geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang. Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.

Een ANBI is verplicht om een aantal gegevens te publiceren op een website. Klik HIER om deze gegevens in te zien.

Ik dien een wens in
Voor wie is de wens bedoeld?

De wens

DEEL DEZE PAGINA OP