Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Zorgwoningen bij Envida

Over verpleegzorg

Zorgwoningen bij Envida

Zorgwoningen, ook wel aanleunwoningen genoemd, zijn huurappartementen waar u zelfstandig kunt wonen. Ook kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum.
 

INSCHRIJVEN VOOR EEN ZORGWONING
Oost West, Thuis Best. Er gaat niets boven de vertrouwde omgeving van de eigen woning. Daar wilt u zo lang en zelfstandig mogelijk blijven wonen. Ook als u wat ouder wordt en/of te maken krijgt met lichamelijk(e) ongemak(ken).
Lichamelijk ongemak kan echter een last worden. U bent bijvoorbeeld kortademig of slecht ter been, waardoor trappenlopen erg moeilijk wordt. In dat geval kan verhuizing naar een zorgwoning een optie zijn. Hier woont u geheel zelfstandig, terwijl ondersteuning in de vorm van dagelijkse verzorging, verpleging of hulp in het huishouden letterlijk heel dichtbij is.

AANLEUNWONINGEN
Zorgwoningen -ook wel aanleunwoningen genoemd- liggen namelijk naast of op een steenworp afstand van een van onze woonzorgcentra. Wie in een zorgwoning woont, kan gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum, zoals het restaurant, de dagbesteding of personenalarmering.

Bekijk hier het VOLLEDIGE AANBOD. Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich via de blauwe button op de pagina waar u zich nu bevindt het inschrijfformulier invullen.

ZORGINDICATIE
Zorgwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met een geldige zorgindicatie. Die zorg hoeft niet per se door een beroepskracht verleend te worden. Ook de ondersteuning van een mantelzorger wordt als zorg beschouwd. Wie zorg nodig heeft, of al krijgt, kan na inschrijving een zorgwoning toegewezen krijgen. De (mantel)zorg moet wel geïndiceerd zijn.

WACHTLIJST
Zonder indicatie komt u niet in aanmerking voor directe toewijzing van een zorgwoning, maar u kunt zich wel alvast inschrijven. U komt dan op een wachtlijst te staan. Reden van inschrijving kan zijn dat u denkt dat u bijvoorbeeld over twee of drie jaar wel toe bent aan een zorgwoning. Op dat moment maakt u een grotere kans om snel te kunnen verhuizen dan iemand die nog maar kort op de wachtlijst staat.

Als u zo snel mogelijk na inschrijving een zorgwoning toegewezen wil krijgen, komt u op de actieve wachtlijst te staan. Als u nog niet op korte termijn wil verhuizen, wordt u op de niet-actieve wachtlijst geplaatst. Een plek op de actieve wachtlijst houdt in dat u elk moment telefonisch benaderd kunt worden, omdat er een woning is vrijgekomen. Als de aangeboden woning u bevalt, kan de verhuizing al binnen vier weken plaatsvinden. Met familieleden van de vorige bewoner kunnen afspraken gemaakt worden over eventuele overname van spullen zoals een laminaatvloer, gordijnen, verlichting enz.

VERSCHILLENDE HUURSEGMENTEN
Er zijn zorgwoningen in het sociale huursegment en in het duurdere huursegment. Bij het toewijzen kijken we naar uw belastbaar inkomen. Mensen met een hoog inkomen komen niet in aanmerking voor een zorgwoning in het sociale huursegment en voor mensen met een lager inkomen is het niet verstandig om voor een woning in het dure segment te kiezen. Zij komen derhalve niet in aanmerking hiervoor. De overheid heeft dit in 2016 vastgelegd in de regeling ‘Passend toewijzen’. Om aan te tonen dat het op het inschrijfformulier ingevulde belastbaar inkomen daadwerkelijk klopt, vragen wij u om ons een recente inkomensverklaring van de Belastingdienst te sturen. Deze verklaring kan worden opgevraagd via 0800-0543 of gedownload via de website van de Belastingdienst.

WONINGCORPORATIES ZIJN DE VERHUURDERS
Met uitzondering van de woningen in La Valence in Heugem zijn de zorgwoningen in beide segmenten eigendom van een woningcorporatie die als verhuurder optreedt en dus ook de definitieve toewijzing doet. De woningcorporaties waarmee Envida samenwerkt zijn Woonpunt, Maasvallei, Wonen Meerssen en Servatius. Als een aanvraag voor een zorgwoning bij Envida binnenkomt, leggen wij die ter beoordeling voor aan de desbetreffende woningcorporatie. Envida wordt gevraagd om een advies uit te brengen. In veel gevallen volgt de woningcorporatie het advies van Envida op. Omdat de zorgwoningen bij La Valence eigendom van Envida zijn, doen wij hier zelf de definitieve toewijzing.

Type huurwoning

Belastbaar inkomen

Huurprijs

Huurtoeslag

Sociale huursegment

Max. € 44.035,-

Max. € 808,06

Ja

Dure huursegment

Hoger dan € 44.035,-

Hoger dan € 808,06

Geen         

N.B.: De hierboven genoemde bedragen gelden met ingang van 1.1.2023.


WEBSITES WONINGCORPORATIES
Heeft u vragen voor de woningcorporaties? Klik dan op onderstaande links voor de desbetreffende contactgegevens:  

Woonpunt 
Maasvallei 
Wonen Meerssen 
Servatius 

ALTERNATIEF AANBOD 

Naast de zorgwoningen die wij samen met de woningcorporaties aanbieden, zijn er alternatieven waar u wel zelfstandig woont en zorg van Envida kunt ontvangen, maar waar wij geen rol in de selectie of toewijzing hebben. Een voorbeeld hiervan is Residentie Gerlachus in Maastricht. Mocht u hier interesse in hebben, klikt u dan op de onderstaande link voor meer informatie en om de contactgegevens van deze locatie in te zien. 

Residentie Gerlachus  

BEZICHTIGING
Wij bieden in het kader van de privacy van de bewoners geen mogelijkheid tot bezichtiging van de zorgwoningwoningen. Maar als u het inschrijfformulier invult, ziet u voor welke woning(en) u in aanmerking komt. Van elk type woning hebben we een serie foto's gemaakt. Daarmee krijgt u een indruk van de woning en de buurt.

Heeft u interesse in een zorgwoning? Bekijk dan ONS AANBOD. Klik op datgene wat op u van toepassing is. U krijgt dan een overzicht van alle woningen waarvoor u in aanmerking komt. 

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
'Ik hou niet van stilzitten'
Ze koos voor Lenculenhof omdat haar vriendin, met wie ze al 32 jaar bevriend was, er woonde. Inmiddels woont Rie Franssen- van den Heuvel al bijna zes jaar in het zorgcentrum.
Lees meer
onze clienten vertellen
Voor de 94-jarige mevrouw Van Pelt is het elke dag zondag, zó gelukkig is ze in woonzorgcentrum Croonenhoff in de Maastrichtse wijk Heer. ‘Ik vind het hier buitengewoon fijn’.
Lees meer
|