Hoe kunnen wij u helpen?

De Zeven Bronnen

Naar alle zorgcentra

De Zeven Bronnen

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. De Zeven Bronnen is daar één van.
 
Contactgegevens
Lovendaalhoeve 30
6225 AG Maastricht

043-631 43 00

In ons woonzorgcentrum De Zeven Bronnen, dat in de Maastrichtse wijk Amby ligt, verblijven op dit moment 150 mensen. Zij krijgen intensieve zorg voor hun lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

Onze afdelingen, die bijna allemaal gelijkvloers zijn, zijn zo ingericht dat onze bewoners in kleine groepjes bij elkaar woont. We hebben meerdere tweepersoonskamers. Daarnaast deelt men een huiskamer. Hier kunt u allerlei activiteiten doen, alleen of samen met anderen.  Er is altijd wel iets te beleven. Wij horen graag wat uw wensen zijn. Uw familie en vrienden betrekken we ook hierbij.

In De Zeven Bronnen zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals een winkel, hobbyruimte, kapsalon en bibliotheek. In het restaurant wordt 's middags een warme maaltijd geserveerd. De buurt maakt hier ook gebruik van. Loop gerust binnen voor koffie met vlaai of lunch.

Daarnaast hebben wij veel contact met de seniorenverenigingen in de wijk. Hieruit is ook de ontmoetingsplek De Koffiepot ontstaan, die naast onze locatie ligt. Veel bewoners van de nabijgelegen zorgwoningen gaan hiernaartoe. Zij maken vaak gebruik van andere diensten van Envida, zoals thuiszorg en personenalarmering.

Journalisten nemen een kijkje in de keuken
Wassen, eten geven, wandelen en vooral ook veel observeren. Journalisten Annelies Hendrikx en Hennie Jeuken van de Limburgse dagbladen schreven veel over verpleeghuizen zonder dat ze ooit zelf ervaarden hoe de zorg anno 2015 er nu daadwerkelijk uitziet. In de verhalenserie ' Thuis in het verpleeghuis' (startdatum 30 mei) beschrijven ze hun 'undercover' ervaringen in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen in Maastricht.

Undercover in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen

DEEL DEZE PAGINA OP

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.