'
Hoe kunnen wij u helpen?

De Zeven Bronnen

Naar alle zorgcentra

De Zeven Bronnen

EXTRA INFORMATIE VANWEGE CORONA

Helaas zijn enkele bewoners op afdeling 7 positief getest. Uiteraard doen we er alles aan om onze bewoners, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen verdere verspreiding van het virus. We hebben direct een aantal maatregelen genomen waardoor de situatie onder controle is. Alle betrokkenen zijn geïnformeerd over de extra maatregelen. 
 
Contactgegevens
Lovendaalhoeve 30
6225 AG Maastricht

043-631 43 00

MAATREGELEN

 • Op afdeling 7 is er sprake van geïsoleerde verpleging. Dit betekent dat we contactbeperking toepassen. In het kader van deze contactbeperking hebben we de bewoners van 7 verzocht  om op de afdeling te blijven.
 • Alle niet-noodzakelijke behandelingen worden tijdelijk stopgezet. De arts geeft aan of een behandeling noodzakelijk is.
 • Groepsactiviteiten gaan voorlopig niet door. We blijven wel de individuele activiteiten organiseren.
 • Met ingang van 30 oktober kan er per dag nog maar 1 persoon op bezoek komen. U kunt kiezen tussen de bestaande bezoektijden in de ochtend, in de middag en in de avond. Bij bijzondere medische situaties maken we individuele afspraken na overleg met de arts.
 • Tijdens het bezoek bent u te allen tijde verplicht het door ons verstrekte mondkapje te dragen en de 1,5 meter afstand te waarborgen. Dus óók bij negatief geteste bewoners!  We willen namelijk ook voorkomen dat u zelf besmet raakt. Immers, een negatieve test kan na enkele dagen bij een hertest alsnog positief worden. Indien u zich niet aan de maatregelen gehouden heeft, is de kans behoorlijke groot dat u besmet bent geraakt. Mocht dat het geval zijn, dan verzoeken wij u om de locatie niet te bezoeken en 10 dagen in quarantaine te gaan.
 • Is uw familielid op dit moment positief getest, dan is het verplicht om tijdens uw bezoek volledig gebruik te maken van de hiervoor beschikbare persoonsbeschermende materialen oftewel een mondneusmasker handschoenen en een schort. Overbodig om te zeggen dat de norm van 1,5 meter afstand onverminderd van kracht blijft, ook bij gebruik van de persoonsbeschermende materialen.
 • De eerste contactpersoon wordt, indien u dit wenst, dagelijks tussen 13.30 en 14.30 uur gebeld door de afdeling.
 • Vanaf 29-10-2020 zijn de looproutes aangepast en is er voor afdeling 7 een nieuwe in- en uitgang. U kunt niet meer via de voordeur komen. Dit om personenverkeer met de rest van De Zeven Bronnen te vermijden. Ook personeel van afdeling 7 gebruikt de nieuwe in- en uitgang. 
 • Het restaurant blijft gesloten.
 • Begin volgende week worden alle bewoners weer getest.

MAATREGELEN OVERIGE AFDELINGEN (1 t/m 6)

Onze bewoners behoren tot de kwetsbaarste groep.  Omdat er op afdeling 7 besmettingen zijn geconstateerd, moeten we extra voorzichtig zijn. Ook op de afdelingen 1 t/m 6. Daarom vragen wij u vriendelijk doch dringend om onderstaande maatregelen secuur te volgen. Te vaak moeten medewerkers nog familie aanspreken op naleving van de regels. Dat is zeer gevaarlijk voor de bewoners en voor de medewerkers frustrerend omdat ze zelf secuur zijn, zowel op het werk als privé! Een grote uitbraak kan hele ernstige gevolgen hebben.

 • Vanaf zondag 1-11-2020 kan er per dag nog maar 1 persoon op bezoek komen. U kunt een van de bestaande bezoektijden in de ochtend, in de middag of in de avond hiervoor uit kiezen. Bij bijzondere medische situaties maken we individuele afspraken na overleg met de arts.
 • Bij de ingang zullen de medewerkers  u de vragen blijven stellen die horen bij de gezondheidscheck. Bij twijfel wordt u verzocht om naar huis te gaan.
 • Gedurende uw hele bezoek dient u uw mondneusmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Uw eigen stoffen mondkapjes moeten dagelijks gewassen worden, anders hebben ze geen effect of leveren ze zelfs gevaar op! Hebt u disposable mondkapjes, dan is het verstandig om deze minimaal  dagelijks te wisselen.
 • Mocht u in contact geweest zijn met een persoon die positief is dan verzoeken wij  u om de locatie niet te bezoeken en 10 dagen in quarantaine te gaan.

U krijgt bericht als de maatregelen wijzigen.

Over De Zeven Bronnen
Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. De Zeven Bronnen is daar één van. 

In De Zeven Bronnen in de Maastrichtse wijk Amby verblijven op dit moment 150 mensen. Zij krijgen intensieve zorg voor hun lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

De afdelingen, die bijna allemaal gelijkvloers zijn, zijn zo ingericht dat onze bewoners in kleine groepjes bij elkaar wonen. Er zijn enkele grote kamers die geschikt zijn voor het verblijf van echtparen of die gebruikt kunnen worden als tweepersoonskamer voor cliënten die tijdelijk in de Zeven Bronnen verblijven. Uit ervaring weten we dat bewoners zich vaak veel sneller op hun gemak voelen en zich ook minder alleen voelen als ze een kamer delen. Het gegeven dat het mogelijk is om als echtpaar bij elkaar te blijven wonen, maakt De Zeven Bronnen uniek in Limburg.      

De foto van de kamer die gebruikt is in de virtuele rondleiding is overigens een eenpersoonskamer.

Op de afdeling bevindt zich tevens een gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen onze bewoners allerlei activiteiten doen, alleen of samen met anderen. Er is altijd wel iets te beleven of te doen. Wij passen het programma graag aan de wensen van onze bewoners aan en betrekken daar graag familie en vrienden bij.

In De Zeven Bronnen zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals een winkel, hobbyruimte, kapsalon en bibliotheek. In het restaurant wordt 's middags een warme maaltijd geserveerd. Buurtbewoners maken hier ook gebruik van. Men kan gerust binnenlopen voor koffie met vlaai of lunch.

Daarnaast hebben wij veel contact met de seniorenverenigingen in de wijk. Hieruit is ook de ontmoetingsplek De Koffiepot ontstaan, die naast onze locatie ligt. Veel bewoners van de nabijgelegen zorgwoningen gaan hiernaartoe. Zij maken vaak gebruik van andere diensten van Envida, zoals thuiszorg en personenalarmering.

Journalisten nemen een kijkje in de keuken
Wassen, eten geven, wandelen en vooral ook veel observeren. Journalisten Annelies Hendrikx en Hennie Jeuken van de Limburgse dagbladen schreven veel over verpleeghuizen zonder dat ze ooit zelf ervaarden hoe de zorg anno 2015 er nu daadwerkelijk uitziet. In de verhalenserie ' Thuis in het verpleeghuis' (startdatum 30 mei) beschrijven ze hun 'undercover' ervaringen in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen in Maastricht.

Undercover in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen

DEEL DEZE PAGINA OP

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.