Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

De Zeven Bronnen

Naar alle zorgcentra

De Zeven Bronnen

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij achttien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. De Zeven Bronnen in Maastricht is er daar een van. Ook het hospice Trajectum in Maastricht is onderdeel van Envida.
 

OVER DE ZEVEN BRONNEN

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. De Zeven Bronnen is daar één van.

In De Zeven Bronnen in de Maastrichtse wijk Amby verblijven op dit moment 150 mensen. Zij krijgen intensieve zorg voor hun lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

De afdelingen, die bijna allemaal gelijkvloers zijn, zijn zo ingericht dat onze bewoners in kleine groepjes bij elkaar wonen. Er zijn enkele grote kamers die geschikt zijn voor het verblijf van echtparen of die gebruikt kunnen worden als tweepersoonskamer voor cliënten die tijdelijk in de Zeven Bronnen verblijven. Uit ervaring weten we dat bewoners zich vaak veel sneller op hun gemak voelen en zich ook minder alleen voelen als ze een kamer delen. Het gegeven dat het mogelijk is om als echtpaar bij elkaar te blijven wonen, maakt De Zeven Bronnen uniek in Limburg.      

Op de afdeling bevindt zich tevens een gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen onze bewoners allerlei activiteiten doen, alleen of samen met anderen. Er is altijd wel iets te beleven of te doen. Wij passen het programma graag aan de wensen van onze bewoners aan en betrekken daar graag familie en vrienden bij.

In De Zeven Bronnen zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals een winkel, hobbyruimte, kapsalon en bibliotheek. In het restaurant wordt 's middags een warme maaltijd geserveerd. Buurtbewoners maken hier ook gebruik van. Men kan gerust binnenlopen voor koffie met vlaai of lunch.

Daarnaast hebben wij veel contact met de seniorenverenigingen in de wijk. Hieruit is ook de ontmoetingsplek De Koffiepot ontstaan, die naast onze locatie ligt. Veel bewoners van de nabijgelegen zorgwoningen gaan hiernaartoe. Zij maken vaak gebruik van andere diensten van Envida, zoals thuiszorg en personenalarmering.

Dagopvang en dagbehandeling
In woonzorgcentrum De Zeven Bronnen kunt u ook terecht voor dagopvang en dagbehandeling. Deze zorg is bedoeld voor thuiswonende ouderen  en hun mantelzorgers die behoefte hebben aan extra zorg, ondersteuning en eventueel behandeling.

Journalisten nemen een kijkje in de keuken
Wassen, eten geven, wandelen en vooral ook veel observeren. Journalisten Annelies Hendrikx en Hennie Jeuken van de Limburgse dagbladen schreven veel over verpleeghuizen zonder dat ze ooit zelf ervaarden hoe de zorg anno 2015 er nu daadwerkelijk uitziet. In de verhalenserie ' Thuis in het verpleeghuis' (startdatum 30 mei) beschrijven ze hun 'undercover' ervaringen in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen in Maastricht.

Undercover in woonzorgcentrum De Zeven Bronnen

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Lovendaalhoeve 30
6225 AG Maastricht

043-631 43 00