Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Nazorg bij borstoperatie

Over onze wijkzorg

Het belang van goede nazorg

Een borstoperatie is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt. Afgezien van alle angsten, emoties en onzekerheden brengt deze operatie ook allerlei onduidelijkheden met zich mee. Wat gaat er met me gebeuren?
 

Hoe lang duurt de operatie en hoe lang moet ik in het ziekenhuis blijven? Het wegnemen van die angsten en onzekerheden zal nooit helemaal lukken, wel kan er duidelijkheid worden gegeven over de operatie zelf en de behandeling daarna. Dit gebeurt tijdens een gesprek bij het chirurgisch dagcentrum in het ziekenhuis, waar uw arts en de mamacareverpleegkundige u informeren over de operatie en  het verloop van de behandeling.

Voor de meeste patiënten geldt dat ze na de operatie dezelfde middag weer naar huis gaan. Goede nazorg thuis is dan erg belangrijk. Het ziekenhuis heeft hiervoor afspraken gemaakt met Envida. De nazorg van Envida omvat alle zorg; van wond- of drainverzorging tot aan het geven van advies en antwoord op uw vragen.

Wanneer u nazorg krijgt van Envida kunt u rekenen op de hulp van een deskundig, gespecialiseerd en ervaren team van verpleegkundigen. Wat mag u van hen verwachten?

  • Het bieden hulp of ondersteuning bij de wondverzorging;
  • Het verzorgen, controleren en het verwijderen van een eventuele drain;
  • Het bieden van emotionele ondersteuning;
  • Het geven van praktische adviezen en voorlichting.

Als u gebruik wilt maken van deze zorg, zal de mammacareverpleegkundige dit doorgeven aan Envida.  Onze verpleegkundige maakt dan afspraken met u over de door u gewenste zorg en hoe vaak deze zorg zal plaatsvinden. De zorg kan zowel in de ochtend-, middag- en/of avonduren plaatsvinden.

Op de dag van de operatie kan een verpleegkundige, indien noodzakelijk, u nog dezelfde avond  bezoeken. In de periode na de operatie onderhouden de mammacareverpleegkundige en de gespecialiseerd verpleegkundige van Envida nauw contact over uw herstel.

De verpleegkundigen van het gespecialiseerde team  van Envida zijn 24 uur per dag te bereiken via de Telefooncentrale van Envida. 0900 - 22 33 44 0.

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
|