Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Gronsveld

Naar alle zorgcentra

Gronsveld

Aan de Keerderweg in Gronsveld staat een woonzorgcentrum voor mensen met dementie die om gezondheidsreden niet meer thuis kunnen wonen. Envida biedt hier een nieuw thuis voor 36 senioren. Daarnaast zijn er ook 20 zorgwoningen waarvoor de zorg vanuit het woonzorgcentrum geleverd wordt.
 

NIEUW WOONZORGCENTRUM IN GRONSVELD: KLEINSCHALIG (T)HUIS
Het woonzorgcentrum en de zorgwoningen zijn gebouwd tussen de sporthal ’t Vroendel, het gebouw van Talent, het Streekmuseum en de tuinen van heemkundevereniging Grueles. Hierdoor is aan de rand van Gronsveld een omgeving ontstaan waar het goed wonen, werken, leren en recreëren is.
De nieuwbouw is het startsein voor een bijzondere samenwerking tussen Grueles, Talent, de sporthal, Fysiotherapie Gronsveld en zorgorganisatie Envida. Stelt u zich het volgende eens voor: bewoners van Envida steken hun handen uit de mouwen in de moes- en kruidentuin van Grueles of helpen bij de verzorging van de schapen. Jongeren van Talent serveren hapjes in het woonzorgcentrum en helpen bij het restaureren van oude werktuigen in het Streekmuseum. Mensen van alle leeftijden zijn volop in beweging in sporthal ’t Vroendel en wie daarbij geholpen is, volgt therapie bij Fysiotherapie Gronsveld.

WOONZORGCENTRUM ENVIDA
De 36 bewoners van het woonzorgcentrum wonen in drie kleinschalige groepswoningen van elk twaalf bewoners gelegen in een mooie groene omgeving, tussen het Savelsbos en de dorpskern.
Bij de opzet en de inrichting van de drie groepswoningen vormt huiselijkheid een belangrijk uitgangspunt. Het motto is: ‘net zoals thuis, maar dan in een ander huis’. De bewoners delen een gezamenlijke huiskamer op de begane grond en hebben daarnaast een eigen studio met slaapkamer en badkamer op de eerste of tweede verdieping.
Bij Envida staat het levensgeluk van onze bewoners voorop. We geloven in de kracht van samen en nodigen onze nieuwe buren, familieleden en buurtgenoten van harte uit om in de toekomst een bijdrage te leveren aan het levensgeluk van onze bewoners.

EIJSDEN-MARGRATEN
Gemeente Eijsden-Margraten is zeer verheugd over het nieuwe woonzorgcentrum en de bijzondere samenwerking. De ontwikkelingen aan de Keerderweg zorgen voor een positieve verandering van het gebied waar eerder scholen gevestigd waren. De gemeente draagt haar steentje bij in de openbare ruimte. Deze is grondig aangepakt en aangepast aan de ontwikkelingen.

TALENT
De Talenten van zorgbureau Talent vormen al langere tijd een bekend gezicht aan de Keerderweg in Gronsveld. In het voormalig schoolgebouw wordt groepsbegeleiding voor jeugd aangeboden, daarnaast is er ruimte voor verschillende vormen van dagbesteding. Talent biedt oplossingsgerichte begeleiding aan kinderen, (jong)volwassenen en gezinnen en richt zich daarbij vooral op hun talenten.

GRUELES
Heemkundevereniging Grueles en het nieuwe Streekmuseum en de Hoéswej aan de Keerderweg zijn al gevestigd op het terrein. Het Streekmuseum is qua inrichting zo goed als af; in de Hoéswej is een kweekkas, een dierenverblijf en een bakhuis gerealiseerd. Heemkundevereniging Grueles creëert hier een ontmoetingsplek voor dorps- en streekgenoten, toeristen, Talenten en hun begeleiders, bewoners, bezoekers en medewerkers van Envida en natuurlijk de vrijwilligers van Grueles zelf.

SPORTHAL
In Gronsveld beheert en exploiteert Yask sporthal ’t Vroendel en de bijbehorende horecagelegenheid. De sporthal wordt gebruikt voor diverse sporten en voor evenementen door verschillende verenigingen.

FYSIOTHERAPIE
Fysiotherapie Gronsveld (PMC Zuid) is gevestigd op de begane grond van het appartementencomplex, waarmee de locatie op de Parkweg komt te vervallen. De vertrouwde therapeuten blijven ook op de nieuwe locatie kwaliteitszorg verlenen.

DEEL DEZE PAGINA OP
Contactgegevens
Keerderweg
6247AS Gronsveld

043 - 6314055