Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Lindenhoven

Naar alle zorgcentra

Lindenhoven

Als het niet meer lukt om thuis te blijven wonen, kunt u terecht in een woonzorgcentrum van Envida. Net zoals thuis, maar dan in een ander huis is daarbij het uitgangspunt. Dat geldt zeker bij Lindenhoven in Amby in Maastricht.
 

Lindenhoven bestaat uit twee gebouwen. Ieder gebouw heeft twee verdiepingen, met op elke verdieping twee leefgroepen. In elke leefgroep wonen acht bewoners, ieder met een eigen studio. Een centraal gelegen keuken vormt het kloppend hart van elke leefgroep.

RUIM OPGEZETTE STUDIO’S

Verder heeft elke groep een tv-kamer, een eetkamer en een leeskamer. De ruim opgezette studio’s zijn van alle gemakken voorzien. Elke bewoner heeft een eigen badkamer en een eigen toilet. In totaal zijn er 64 studio’s voor mensen met een vorm van dementie en voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet meer zelfstandig kunnen wonen. Om voor een studio in aanmerking te komen, is een indicatie nodig.

CONTACT MET DE BUREN

In Lindenhoven wordt nadrukkelijk de verbinding gelegd met de al aanwezige woonvormen van Envida, maar zeker ook met de buurt. Hier geldt: openheid, zowel binnen als buiten. Het gebouw is omheind door een groene haag, de tuin is niet afgesloten. Mensen uit de buurt moeten gemakkelijk en zonder schroom de tuin in kunnen lopen voor een praatje met hun buren. En als we bijvoorbeeld straks een barbecue organiseren, dan zouden we het leuk vinden als buren hierbij aansluiten. De bewoners moeten het leven kunnen leiden dat hen lief is. Samen met familie en vrienden genieten van zoveel mogelijk fijne momenten. Belemmerende regels mogen hierbij geen drempels opwerpen. Ons uitgangspunt is dat we op alles JA zeggen, tenzij we kunnen uitleggen waarom we nee zeggen. In Hagerpoort Fase III zijn geen gesloten deuren. Bewoners, familieleden en andere bezoekers ervaren er een gevoel van vrijheid.

Kleinschaligheid heeft behalve voor de bewoners ook voordelen voor familieleden. Ook zij voelen zich er thuis en hebben goed contact met de medewerkers. De ervaring leert dat zij zich hierdoor meer betrokken voelen bij het leven van hun naaste. Voor medewerkers betekent werken in een kleinschalige woonvorm meer mogelijkheden om te kunnen inspelen op de wens en de behoefte van de bewoner. Als familie, vrienden en medewerkers de handen ineen slaan, maken zij samen heel veel mogelijk en is ook de laatste fase van het leven nog meer dan de moeite waard.

Wilt u meer weten over wonen in Lindenhoven? Telefoon: 0900 22 33 440 of E-mail: clientadviseur@envida.nl

DEEL DEZE PAGINA OP
Contactgegevens
Laurierhoven 50-52-54-56
6225 GA Maastricht

50A-52A: 043-6314470 | 50B-52B: 043-6314471 | 54A-56A: 043-6314474 | 54B-56B: 043-6314475