Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Koepelhof

Naar alle zorgcentra

Koepelhof

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. Koepelhof is daar één van.
 

INFORMATIE M.B.T. CORONA

Het aantal besmettingen onder bewoners, cliënten en medewerkers neemt steeds verder af. Om drie reden heeft Envida op 4 april vandaag besloten om nog meer versoepelingen door te voeren. Concreet betekent dit dat er met ingang van 5 april 2022 geen beperkingen meer zijn ten aanzien van het aantal bezoekers. Ook zijn er geen vaste, Envida-brede  bezoektijden meer. Het is aan de locatie om de bezoektijden naar eigen inzicht te organiseren. 
 
Een versoepeling is er eveneens met betrekking tot de mondneusmaskerplicht. Dat geeft onze collega's weer wat extra comfort. Met ingang van dinsdag 5 april geldt voor medewerkers een mondneusmaskerplicht:

  • Bij klachten van bewoner/ cliënten en bij intensief contact (langer dan 15 min). 
  • Bij klachten van medewerker (na een negatieve test) of als je in contact bent geweest met een positief geteste persoon.

Over 1,5 week neemt het RIVM een landelijk besluit over het mondneusmasker. Aansluitend neemt Envida een besluit over het wel of niet continueren van de mondneusmaskerplicht.

OVER KOEPELHOF

Vlakbij het centraal station van Maastricht en naast de bekende Koepelkerk ligt Koepelhof. Ons woonzorgcentrum is er niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor de buurtbewoners die behoefte hebben aan gezelschap en ontspanning. Op de begane grond hebben wij namelijk een groot restaurant waar elke middag een warme maaltijd wordt geserveerd, een (overdekt) terras en een bruin café. Hier worden ook allerlei activiteiten gedaan, zoals kaarten, biljarten en handwerken. 

Ons woonzorgcentrum telt vijf verdiepingen, waarvan de eerste twee worden verhuurd aan Levanto. Deze organisatie begeleidt mensen met een psychosociale en psychiatrische achtergrond bij hun terugkeer in de samenleving. Voor meer informatie over Levanto klik hier.

Op de andere drie verdiepingen verblijven onze bewoners. De bewoners van de vijfde verdieping krijgen intensieve zorg vanwege hun geestelijke beperking, zoals dementie. Iedereen heeft eigen appartement met badkamer en pantry. Daarnaast zijn er gedeelde woonkamers, waar ook allerlei activiteiten worden gedaan.

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Koepelstraat 84
6224 LW Maastricht

043-631 48 00