'
Hoe kunnen wij u helpen?

Appelgaard

Naar alle zorgcentra

Appelgaard

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. Appelgaard is daar één van.
 
Contactgegevens
v. Schaluynhofstraat 4
6269 DD Margraten

043-631 48 30

Appelgaard is het enige woonzorgcentrum in Margraten. U kunt er zelfstandig wonen met zorgondersteuning of intensief worden verzorgd op de verpleegafdelingen. Buurtbewoners komen ook naar onze locatie toe voor dagverzorging, activiteiten en het restaurant. Hier serveren wij elke dag een ontbijt, een warme middagmaaltijd en een broodmaaltijd in de avond. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Loop gerust bij ons binnen.
Elkaar ontmoeten vinden wij erg belangrijk in Appelgaard. Wij organiseren daarom allerlei activiteiten, waarbij wij ook de buurt en de lokale verenigingen betrekken.

Appelgaard heeft vier afdelingen: De Lommer, De Twijg, Maretak en Bloesem.

De Lommer
De Lommer is een apart gelegen huis, op loopafstand van Appelgaard. Hier wonen 23 mensen met een lichamelijke beperking die beschikken over een verpleeghuisindicatie. De Lommer heeft een eigen gemeenschappelijke huiskamer en een beschut buitenterras.

De Twijg
Op deze afdeling verblijven 12 mensen met een lichamelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben.

Maretak
Hier wonen 30 mensen die vanwege hun geestelijke beperking, zoals dementie, speciale zorg krijgen. Elke bewoner heeft een eigen appartement. De afdeling  heeft een aparte gesloten binnentuin waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van de bloemen en planten en de rust.

Bloesem
Afdeling Bloesem is het voormalige verzorgingshuis met 42 bewoners. Deze afdeling beschikt over ruime appartementen die allemaal een keukenblok en badkamer hebben. U woont hier zelfstandig en krijgt zorgondersteuning waar nodig. De meeste bewoners van deze afdeling gaan een paar keer per dag naar het restaurant voor een maaltijd of een gezellige activiteit, zoals kaarten, handwerken of schilderen.

DEEL DEZE PAGINA OP

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.