'
Hoe kunnen wij u helpen?

Appelgaard

Naar alle zorgcentra

Appelgaard

EXTRA INFORMATIE VANWEGE CORONA

Helaas zijn er binnen Kloosterhof (Zusters Onder de Bogen, waar een deel van de bewoners van Appelgaard Covid-19 tijdelijk verblijft) meerdere besmettingen geconstateerd. Uiteraard doen we er alles aan om onze bewoners, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen verdere verspreiding van het virus. We hebben direct een aantal maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Alle betrokkenen zijn geïnformeerd over de extra maatregelen. 
 
Contactgegevens
v. Schaluynhofstraat 4
6269 DD Margraten

043-631 48 30

Appelgaard is het enige woonzorgcentrum in Margraten. U kunt er zelfstandig wonen met zorgondersteuning of intensief worden verzorgd op de verpleegafdelingen. Buurtbewoners komen ook naar onze locatie toe voor dagverzorging, activiteiten en het restaurant. Hier serveren wij elke dag een ontbijt, een warme middagmaaltijd en een broodmaaltijd in de avond. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Loop gerust bij ons binnen.
Elkaar ontmoeten vinden wij erg belangrijk in Appelgaard. Wij organiseren daarom allerlei activiteiten, waarbij wij ook de buurt en de lokale verenigingen betrekken.

Appelgaard heeft vier afdelingen: De Lommer, De Twijg, Maretak en Bloesem.

De Lommer
De Lommer is een apart gelegen huis, op loopafstand van Appelgaard. Hier wonen 23 mensen met een lichamelijke beperking die beschikken over een verpleeghuisindicatie. De Lommer heeft een eigen gemeenschappelijke huiskamer en een beschut buitenterras.

De Twijg
Op deze afdeling verblijven 12 mensen met een lichamelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben.

Maretak
Hier wonen 30 mensen die vanwege hun geestelijke beperking, zoals dementie, speciale zorg krijgen. Elke bewoner heeft een eigen appartement. De afdeling  heeft een aparte gesloten binnentuin waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van de bloemen en planten en de rust.

Bloesem
Afdeling Bloesem is het voormalige verzorgingshuis met 42 bewoners. Deze afdeling beschikt over ruime appartementen die allemaal een keukenblok en badkamer hebben. U woont hier zelfstandig en krijgt zorgondersteuning waar nodig. De meeste bewoners van deze afdeling gaan een paar keer per dag naar het restaurant voor een maaltijd of een gezellige activiteit, zoals kaarten, handwerken of schilderen.

RENOVATIE

In het overgrote deel van 2020, en ook nog enkele maanden in 2021, vindt er een grote renovatie plaats binnen Appelgaard. Die verbouwing brengt veel overlast met zich mee. Daarom is ervoor gekozen om de bewoners tijdelijk te verhuizen. Tijdens de verbouwing van woonzorgcentrum Appelgaard verblijven 38 bewoners van Margraten in Kloosterhof, onderdeel van Zusters onder de Bogen in Maastricht. Vijftien andere bewoners zijn tijdelijk gehuisvest in St. Jozef f(Kloosterhof) in Valkenburg. Kwaliteit van wonen, welzijn en zorg zijn conform visie Verpleegzorg van Envida. De terug verhuizing naar de volledig gerenoveerde locatie Appelgaard is medio 2021 gepland.

EXTRA INFORMATIE VANWEGE CORONA

Helaas hebben we binnen de Appelgaard / Zusters onder de Bogen Maastricht op dit moment te maken met enkele positief geteste bewoners. Helaas is er daardoor geen bezoek mogelijk. Bij uitzondering wordt er maatwerk geleverd, in afstemming met zorgmedewerkers. 

Alle betrokkenen zijn geïnformeerd over de extra maatregelen. 

Adressen

Zusters onder de Bogen
Abtstraat 5D
6211 LS Maastricht
043 - 6314640

Provincie st Jozef
Kloosterweg 34
6301 WK Valkenburg
043 - 609 9499

DEEL DEZE PAGINA OP

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.