Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Zorg heel dichtbij in de wijkpoli, gestart in Scharn en Daalhof

Zorg heel dichtbij in de wijkpoli

Vanaf heden kunnen cliënten terecht bij de wijkpoli’s bij de Mockstraat in Scharn en bij Herculeshof in Daalhof. Zij hoeven thuis niet meer te wachten op de wijkzorg, maar kunnen hiervoor op afspraak komen. Een wijkpoli is een praktijkruimte waar verzorging en verpleging wordt geboden. Cliënten kunnen deze op afspraak bezoeken, vergelijkbaar met een huisartsenpraktijk.

Ingrid van der Veld, directeur wijkzorg bij Envida: ‘De zorg in Maastricht en Heuvelland staat voor een grote uitdaging. Er zijn steeds meer mensen die zorg nodig hebben en steeds minder mensen die werken in de zorg. Door zorg anders te organiseren, willen we ervoor zorgen dat iedereen de zorg en ondersteuning blijft houden die nodig is. Een wijkpoli is daar een goed voorbeeld van. De wijkverpleging bespaart een hoop reistijd en cliënten worden gesterkt in mobiel blijven én opzoeken van sociale contacten. Daarnaast hoeven cliënten niet in een tijdsblok op de thuiszorg te wachten, waardoor ze ook figuurlijk meer ruimte ervaren.’

De wijkpoli is er voor cliënten die zorg nodig hebben die niet persé thuis plaats moet vinden en natuurlijk ook (fysiek) in staat zijn om naar de wijkpoli toe te komen. Je kunt hierbij denken aan cliënten die in het dagelijks leven hun eigen plan trekken maar bijvoorbeeld hulp nodig hebben met verzorging van hun stoma, het verwisselen van een katheter, zwachtelen, het aanleren van een hulpmiddel en het druppelen van de ogen. Maar ook aan hele praktische zaken als douchen, wanneer dat thuis niet kan.

Naast de wijkpoli's in Scharn en Daalhof zal dit jaar ook een wijkpoli in Eijsden opgezet worden. In navolging van deze locaties staan er nog een tiental andere locaties op de planning voor 2025.

www.envida.nl/wijkpoli

DEEL DEZE PAGINA OP