Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Storing personenalarmering voorbij

STORING PERSONENALARMERING VOORBIJ

Sinds dinsdagmiddag 14 november is de alarmstoring voorbij en kunnen ouderen en hulpbehoevenden hun alarmknop weer gebruiken.
 

De afgelopen twee dagen kampte leverancier Tunstall met een landelijke storing bij alarmeringen. Hierdoor kwam ook het alarmsignaal van circa 2600 cliënten van Envida niet meer binnen bij de meldkamer. Deze cliënten, ouderen en hulpbehoevenden, gebruiken deze alarmknop wanneer zij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer zij gevallen zijn.

Ingrid van der Veld, directeur wijkzorg bij Envida: ‘Wij zijn ontzettend opgelucht dat de storing is opgelost en hopen natuurlijk dat dit zo blijft. Envida heeft adequaat gehandeld. De valincidenten die hebben plaatsgevonden zijn allen zo snel mogelijk opgevangen en gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met deze cliënten. De medewerkers van de wijkzorg hebben de afgelopen twee dagen een extra oogje in het zeil gehouden en binnen afzienbare tijd is met hulp van onze collega’s in de backoffice het hele cliënten- en mantelzorgersbestand gebeld om mensen te waarschuwen voor hun niet werkende personenalarm. Het was een ongelofelijke klus die we samen hebben geklaard. Deze storing was een wake-up call voor iedereen. We leven in een wereld met kwetsbare ouderen én kwetsbare systemen en dit incident bevestigt de noodzaak om als samenleving goed naar elkaar om te kijken en waar nodig te helpen.’

DEEL DEZE PAGINA OP