Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Strategische samenwerking komt tot uitvoer: eerste stap woonzorgzone Borgharen gezet

Strategische samenwerking komt tot uitvoer: eerste stap woonzorgzone Borgharen gezet

Wonen Limburg en Envida gaan een strategische samenwerking aan voor de komende drie jaar. Op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk in hun thuisomgeving kunnen blijven wonen. In Borgharen wordt onze samenwerking langzaam maar zeker zichtbaar.
 

Roger Ruijters (bestuursvoorzitter Envida) en René Clement (Directeur vastgoed Wonen Limburg) bezochten de voormalige volkstuintjes in Borgharen om te kijken hoe we samen het beste kunnen bouwen aan een goede woonomgeving voor ouderen. In dit FILMPJE lichten ze hun plannen toe.

Corporatie Wonen Limburg heeft op 31 januari 2023 in de kern van Borgharen bouwgrond gekocht van Envida. De overdracht van de grond is een eerste concrete uiting van de onlangs bekrachtigde strategische samenwerking tussen Wonen Limburg en Envida. Op deze centrale plek in Borgharen gaat de corporatie een kleinschalige woonzorgzone met veel ruimte voor ontmoeting en duurzaamheid realiseren. De plannen zijn nog in voorbereiding en de corporatie verwacht in 2025 met bouwen te kunnen starten.
 
ENVIDA EN WONEN LIMBURG ZETTEN ZICH SAMEN IN VOOR EEN ZORGVRIENDELIJKE WOONOMGEVING
De samenwerking tussen Envida en Wonen Limburg is ontstaan uit een gezamenlijke visie. Beide organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin er voor iedereen een thuis is. Waar iedereen ertoe doet. En waar het voor iedereen goed en veilig wonen is. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg ‘Of je nu jong bent of wat ouder, vitaal bent of zorg nodig hebt, we gunnen iedereen een fijne plek om te wonen. We zijn van mening dat door het bouwen van een kleinschalige voorziening waar wonen en zorg gecombineerd kan worden aangeboden, er in deze hechte gemeenschap voor iedereen een plek is om prettig te kunnen (blijven) wonen.’ 
 
 

KLEINSCHALIG WONEN MET AANDACHT VOOR ONTMOETING
Het plan is om in de buurt van het volkstuinencomplex in Borgharen een kleinschalige woonzorgzone te realiseren. De nieuwbouw wordt naar de wensen van Envida gebouwd met veel aandacht voor het ontmoeten. Roger Ruijters, bestuurder van Envida: ‘Bij de verkoop van de bouwgrond in Borgharen hebben wij nadrukkelijk rekening gehouden met de bestemming die het gebied krijgt. Het is belangrijk om ons samen in te kunnen zetten voor een goede woonomgeving voor ouderen in Borgharen.’ 
 
ONTWIKKELEN NIEUWBOUW
Nu de handtekeningen zijn gezet en de grond in eigendom is gekomen van Wonen Limburg kan de corporatie de plannen in samenspraak met Envida gaan uitwerken. Daarbij gaan de organisaties ook de omgeving betrekken. Naar verwachting kan de bouw starten in 2025 en is de nieuwbouw in 2026 klaar voor de eerste bewoners.

DEEL DEZE PAGINA OP