Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida 10 jaar

Envida 10 jaar

Envida bestaat tien jaar. Op 2 januari 2014 bundelden Groenkruis Domicura en Vivre hun krachten en is Envida ontstaan.
 

In tien jaar tijd is Envida uitgegroeid tot een krachtige organisatie. We zijn nog altijd volop in beweging en werken aan een andere, toekomstbestendige ouderenzorg. Samen zorgen we ervoor dat het blijft werken: nu, morgen en in de toekomst. In dit jubileumjaar zetten we regelmatig Envida-collega's in de spotlights. 

Chantal Roelofs (29) Senior wijkverpleegkundige Daalhof-Hazendans Maastricht

‘In de zomer van 2014 ben ik als verpleegkundige niveau 4 bij Envida begonnen. Ik had er al stage gelopen en de wijkzorg beviel me meteen goed. Ik voelde me thuis binnen Envida. Door ontwikkelmogelijkheden in de wijkzorg heb ik er echt mijn plek gevonden.

De afgelopen tien jaar is het er alleen maar beter op geworden. We zijn als organisatie professioneler en groter geworden. Er is een duidelijke visie, waardoor de koers helder is. Ik vind dat de zaken bij Envida goed geregeld zijn.

Mijn mooiste moment in tien jaar Envida? Dat ik de HBO-opleiding voor wijkverpleegkundige mocht gaan volgen, er ging een wereld voor me open. Ik heb me hierdoor verder kunnen ontwikkelen en werk momenteel in de functie van senior wijkverpleegkundige.

Deze functie bestaat sinds april 2023 bij Envida. Als senior wijkverpleegkundige ben ik verantwoordelijk voor het indiceren en organiseren van de zorgvraag, voor de kwaliteit van zorg en voor het begeleiden van het wijkteam om deze zorg op een goede manier te leveren. We zijn ook betrokken bij de veranderingen in de wijkzorg en dat geeft me heel veel energie.

Zo werken we hier in de wijken Daalhof/Hazendans en Wolder/Biesland aan de totstandkoming van een nieuwe woonzorgzone. In het gebouw aan de Herculeshof komen een nieuw regiokantoor voor de wijk, een ontmoetingsruimte voor bewoners en een wijkpoli. We stimuleren hier informele zorg en werken samen met studenten van het wijkleerbedrijf. Hierdoor worden de sociale contacten van de bewoners versterkt, wordt er gebruik gemaakt van het netwerk in de wijk en er ontstaat een fijne omgeving om ouder te worden. Dat zijn mooie ontwikkelingen!’

DEEL DEZE PAGINA OP