Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Terugblikken op symposium 'Zorg kan anders'

Terugblikken op symposium 'Zorg kan anders'

500 bestuurders, managers, beleidsmakers en anderen geïnteresseerden uit de zorg en de wereld van overheid, verzekeraars, woningcorporaties, onderwijs, wetenschap en het bedrijfsleven bogen zich vrijdag 14 april in het MECC in Maastricht over de ouderenzorg van de toekomst. Dat gebeurde tijdens het door Envida georganiseerde een symposium ‘Zorg kan anders, doe je mee?’ georganiseerd door Envida. Aan de hand van ons digitaal magazine laat Envida je kennis nemen van wat er allemaal is besproken.
 

‘Er is straks echt nog ouderenzorg voor iedereen die dat nodig heeft, áls we het anders doen’. Dat was de centrale boodschap tijdens het symposium. Zuid-Limburg, het werkgebied van Envida, is koploper in vergrijzing. In 2040 is het aantal inwoners van 75 jaar en ouder met één of meer beperkingen bijna verdubbeld. En dat terwijl de beroepsbevolking afneemt. Om iedereen te kunnen blijven helpen, moet het roer om in de ouderenzorg. Er is behoefte aan nieuwe oplossingen, die bovendien recht doen aan de veranderende wensen van ouderen.

Envida is volop bezig met deze verandering. "We zijn een grote organisatie en kunnen die beweging maken. Bij wat we bij Envida leren, kunnen andere organisaties ook baat hebben. En andersom", aldus Roger Ruijters. Reden voor Envida om op een uitgebreid symposium de ervaringen te delen en in gesprek te gaan met samenwerkingspartners en collega-organisaties uit het hele land. In een paneldiscussie en in 15 deelsessies verdiepten de aanwezigen zich verder in de diverse thema’s over zorgtransitie.

Bekijk HIER het digitaal magazine dat naar aanleiding van het symposium is gemaakt. 

DEEL DEZE PAGINA OP