Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Genoten van het Envida-gevoel tijdens Zweit veur Leid

Wat was het (weer) mooi en wat is het toch leuk om collega’s in een totaal andere sfeer en setting te treffen. Het prachtige Envida-loopshirt zorgde voor herkenbaarheid, en voor een echt wij-gevoel. ‘Wij zijn het team Envida en wij lopen graag mee voor het goede doel’.
 

Dat is een notendop het gevoel dat Louise van Bronswijk, teamleider bij IM&ICT, heeft overgehouden aan haar deelname aan de 24e editie van het Maastrichtse hardloopevenement Zweit veur Leid op zondag 21 januari jl. Haar vijfde deelname op rij. Als geoefend hardloopster –ze loopt  minimaal twee keer per week een afstand tussen de 5 en 10 kilometer- waren de drie ronden goed te doen. ‘Het parcours was iets langer dan 3 kilometer. Ik heb dus een afstand van circa 10 kilometer gerend. Heerlijk, echt fantastisch. Je moet echter niet de illusie hebben dat je tijdens Zweit veur Leid je persoonlijke record kunt verbreken, want door het groot aantal deelnemers, de soms smalle paden en doorgangen, en de nodige hindernissen onderweg, heb je regelmatig oponthoud .’

Tien kilometer is een behoorlijke afstand. Die ren je niet zomaar, daar moet je voor getraind hebben. ‘Je hoeft niet persé drie ronden te rennen. Het mogen er ook twee zijn. Of één. Sterker, je mag dat rondje ook wandelend afleggen. Het gaat om het meedoen.' Gezamenlijk zweiten voor het goede doel. Dit jaar zijn er drie goede doelen uitgekozen, waaronder de Quiet Community. Een stichting die zich inzet om stille armoede te doorbreken. Een fenomeen dat helaas veel voorkomt in de Maastrichtse wijken.

Louise was lang niet de enige Envida-loper. Er waren nog 31 andere collega’s die meeliepen: van verzorgende intramuraal tot Raad van Bestuur, van beleidsmedewerker tot verpleegkundige extramuraal, en van wijkverpleegkundige tot directielid.  Alle geledingen waren vertegenwoordigd. ‘Er hadden zich nog meer collega’s aangemeld, maar helaas heeft de griepepidemie wat roet in het eten gegooid. De euforie na afloop was er echter niet minder om. Als hardloopliefhebber heb ik vooral genoten van het parcours, de gezelligheid onderweg, de positieve sfeer en het trotse gevoel bij het zien van al die lopers in Envida-tenue.’

De circa duizend deelnemers van de 24e editie van Zweit veur Leid hebben gezamenlijk een bedrag van € 60.300,- opgehaald. Een prachtig resultaat.

Volgend jaar is Louise weer van de partij. Deze jubileumeditie (nr. 25) vindt plaats op 20 januari 2019. Ook dan wil Envida weer met zoveel mogelijk collega’s inschrijven. Wie niet zo lang wil wachten, kan ook meedoen aan Maastrichts Mooiste op 10  juni van dit jaar. Ook dat hardloopevenement heeft een hoog Envidagehalte.

DEEL DEZE PAGINA OP