Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida feliciteert Stichting Sociaal Centrum Eijsden met de aankoop voormalige Groene Kruisgebouw Eijsden

We zien uit naar een mooie continuering van een succesvolle samenwerking.

Op donderdag 10 oktober om 19.00 uur tekende  Roger Ruijters namens Envida het (ver) koopcontract van het voormalige Groene Kruisgebouw in Eijsden aan de Pr. Hendrikstraat 21 in Eijsden. De nieuwe eigenaar is het bewonersinitiatief Stichting Sociaal Centrum Eijsden.
 

Om de koop mogelijk te maken zette een grote groep vrijwilligers zich sinds het voorjaar 2016 in om het markante gebouw te behouden voor de Eijsdense gemeenschap. Doel is te komen tot een duurzaam, toegankelijk en veilig gebouw. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, de gemeente Eijsden-Margraten, Envida  en diverse andere maatschappelijk-georiënteerde organisaties zoals Rabobank, VSB-fonds, Kansfonds, Stichting DOEN en KNHM Participaties.

Nabijheid en samenwerking
Om verzekerd te zijn van inkomsten, zijn huurcontracten afgesloten met partijen die onderling een mooie synergie rondom de stichtingsdoelen ‘ontmoeting, ontwikkeling en ontplooiing’ hebben. Het gaat hier: o.a. om Envida (wijkverpleging en dagbesteding), het Sociaal Team van de gemeente Eijsden-Margraten, een paramedische praktijk, een Yoga- en
klankschalentherapeute en Levanto staan te trappelen om in het pand te beginnen. Centrale huurder wordt de Hoeskoamer vaan Eèsjde: een plek waar iedereen welkom is. Lekker eten en drinken uit de eigen keuken draagt bij aan de mooie ontmoetingen.

Verbouwing en oplevering
De verbouwing start met het van slopen en strippen door Eijsdense inwoners. Vervolgens gaat een lokale aannemer de verbouwing realiseren. Streven is het pand in februari 2020 op te leveren. Uiteraard worden de karakteristieke eigenschappen van het pand behouden.

DEEL DEZE PAGINA OP