Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Woonzorgzone Vaals

Woonzorgzone Vaals

Dagelijks geven de mensen van Envida zorg in de regio. Onze medewerkers staan klaar voor onze cliënten. De komende jaren zal het aantal mensen dat zorg en ondersteuning nodig heeft groeien. Zo ook in Vaals. Envida werkt daarom ism Krijtland Wonen en gemeente Vaals aan een nieuwe vorm van zorg: een woonzorgzone. Het gebied rond de Lange Akker wordt zo 'n zone. Daar is het straks fijn en veilig om samen oud te worden.
 
Interesse in een zorgwoning?

Iemand die zorg nodig heeft, krijgt voorrang op een woning in de woonzorgzone. Wilt u meer informatie? Neem dan svp contact op met zorgwoningen@envida.nl of bel naar 043-3690470. 

Wat is een woonzorgzone?
Een woonzorgzone is een gemeenschap waar mensen van verschillende leeftijden elkaar ontmoeten, helpen en ondersteunen. In een woonzorgzone zijn verschillende vormen van zorg en ondersteuning beschikbaar, variërend van een huisartspraktijk tot fysiotherapie. Deze zones bieden ook toegang tot zorg die doorgaans alleen in verpleeghuizen beschikbaar is. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om snel professionele zorg te ontvangen, zoals bijvoorbeeld via een zorgorganisatie die binnen 10 minuten ter plaatse kan zijn. Het doel van een woonzorgzone is om een omgeving te creëren waar mensen samen oud kunnen worden, met de nodige ondersteuning en zorg binnen handbereik.

Over Vaals
Vaals is een rustige en groene gemeente en ligt om de hoek van het drielandenpunt waar Nederland, België en Duitsland aan elkaar grenzen. Het centrum van Vaals heeft vele pittoreske straten en historische gebouwen. De gemeente biedt diverse voorzieningen die gericht zijn op de behoeften van ouderen, zoals gezondheidsfaciliteiten, recreatieve activiteiten en sociale ontmoetingsplekken.

In het complex 'De Lange Akker' worden woningen zorggeschikt gemaakt. Ook worden appartementen verhuurd aan zorgpersoneel, starters en anderen. Straks wordt De Lange Akker het centrale punt van woonzorgzone Vaals. Waar mensen wonen, waar mensen elkaar ontmoeten en waar hulp, zowel formeel als informeel, dicht in de buurt is.

DEEL DEZE PAGINA OP