Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Bonusregeling aandragen nieuwe medewerkers wordt goed ontvangen

Zo, dat is lekker meegenomen: het team van Maretak van woonzorgcentrum Appelgaard kan dit jaar € 800,- extra besteden aan een teamactiviteit. Dit als beloning voor het feit dat enkele teamleden erin geslaagd zijn om vanuit hun eigen netwerk of omgeving een nieuwe collega aan te dragen. Joyce, Anja, Ciska en Sandra ontvingen bovendien individueel ook nog eens een bonus in de vorm van een nationale bioscoopbon en VVV-dinercheck met een gezamenlijke waarde van € 100,-. De uitreiking vond plaats op 10 juli jl.
 

Anja droeg vriendin Astrid aan. De voormalige medewerkster van een advocatenkantoor wilde na haar vertrek totaal iets anders gaan doen. Anja attendeerde haar op de mogelijkheid om bij Envida aan de slag te gaan als zorghulp. Tot op heden heeft Astrid geen moment spijt gehad van haar switch naar Envida.

Sandra droeg vriendin Sylvia aan. ‘Edith, onze zorgcoördinator, vroeg in een van onze pauzes om in ons eigen netwerk op zoek te gaan naar mensen die ons team zouden kunnen versterken. Het toeval wilde dat ik vlak van tevoren een gesprek had gehad met Sylvia, een vriendin van vroeger die een tijd in Amerika had gewoond. Ik wist dat zij vroeger onder andere in de thuiszorg had gewerkt. Toen ik met haar in gesprek kwam, heb ik verteld dat wij binnen Maretak op zoek waren naar een verzorgende IG. Sylvia heeft gereageerd en werd aangenomen. Sylvia blij, wij blij.’

Joyce ging eveneens binnen haar eigen vriendinnenkring op zoek. Een vriendin met wie Joyce vroeger in de horeca werkte, had laten weten dat ze het wel gezien had in de horeca. Joyce tipte haar over werken bij Envida. Die suggestie sloeg aan. Ze meldde zich aan voor de BBL-opleiding en werd aangenomen. In april van dit jaar is ze gestart. Het bevalt haar prima.

Ook Ciska (niet op de foto) droeg een vriendin aan als potentiële nieuwe collega. Ook dat traject verliep zoals gehoopt. Op 15 februari startte Corinne haar werkzaamheden. Vanaf dag 1 is er een goed gevoel.

‘Mooi dat deze regeling er is’, zeggen Sandra, Anja en Joyce. ‘Niet dat we anders niet op zoek zouden gaan naar nieuwe collega’s, maar zo’n bonus is toch een extra stimulans. En het laat zien dat onze inspanningen gewaardeerd worden. Een gedeelte van de bonus van 2 x € 400,- voor het hele team was een welkome aanvulling op de betaling van een etentje met de afdeling. De rest wordt bewaard voor een teamactiviteit rondom de feestdagen aan het eind van het jaar.

Waarom een bonusregeling?

Het is alom bekend: de zorgsector schreeuwt om personeel om aan de stijgende vraag naar zorg te kunnen voldoen. Zo ook Envida. We zetten de vacatures op alle mogelijke manieren uit: op onze website, via Limburgvac, onze sociale mediakanalen, via spiegelreclame in horecagelegenheden en via advertenties in lokale bladen. Daarnaast kunnen eigen medewerkers een helpende hand bieden door in hun eigen netwerk of omgeving op zoek te gaan naar potentiële nieuwe collega’s en deze aan te dragen bij Recruitment. Deze moeite wordt beloond met een leuke bonus: een nationale bioscoopbon  en VVV-dinercheck ter waarde van € 100,-  Voor het aandragen van een  nieuwe medewerker in een schaarse functie geldt een extra bonus van € 400,-, te besteden aan een teamactiviteit naar keuze.

WIL JE OOK IN AANMERKING KOMEN VOOR DEZE BONUS? KLIK DAN HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE REGELING.

Na het lezen van de procedure kun je een e-mail sturen naar hrservicecenter@envida.nl met de volgende gegevens: 

  • je eigen naam en personeelsnummer
  • voor- en achternaam van de nieuwe medewerker en de functie die hij/zij gaat vervullen

DEEL DEZE PAGINA OP