Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida start met twee acute wijkteams

Ontlasting reguliere zorg

Per direct heeft Envida twee acute wijkteams operationeel gemaakt; een voor Maastricht en een voor het Heuvelland.  Deze teams functioneren als  een sluis voordat de zorg door het reguliere team overgenomen wordt. Het acute wijkteam draagt ook zorg voor cliënten met een geconstateerd vermoeden op besmetting met het virus
 

Veiligheid voorop
Door inzet van het acute wijkteam wil Envida de zorg in de wijk zo veilig mogelijk maken. Het team is goed geïnstrueerd. Hierdoor kunnen wij persoonlijke beschermingsmiddelen op een efficiënte en veilige manier inzetten. We werken nauw samen met het transferpunt MUMC+.   

Werkzaamheden acute teams 
De verpleegkundigen van de twee teams triageren nieuwe cliënten op het vermoeden van een besmetting met het corona-virus. In het geval van een verdenking en/of een besmetting, verplegen en verzorgen zij deze cliënten. Daarnaast organiseren zij de opvolging van personenalarmering bij cliënten die (mogelijk) besmet zijn. Ook zijn de medewerkers van de teams vraagbaak voor de reguliere wijkteams.

Judith Mertens, directeur wijkzorg Envida: “Door een sluis aan de voorkant te organiseren, zorgen we voor veilige zorg en ontstaat er meer rust in de reguliere teams.”

DEEL DEZE PAGINA OP