Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Samen kilometers maken met Start to Walk

Samen kilometers maken met Start to Walk

Juni gold een beetje als de ‘beweegmaand’, als je ziet welke activiteiten er op het gebied van bewegen allemaal plaatsvonden. Zoals de deelname aan Five4Five, waarbij de medewerkers van Envida al fietsend, wandelend of rennend kilometers maakten voor het goede doel: geld bij elkaar verzamelen voor kankeronderzoek.
 

Binnen Envida hadden we de lat op 10.000 kilometer gelegd.  Daar zijn we ruimschoots overheen gegaan: 10.592 om precies te zijn. Supertrots op dit resultaat.

Daarnaast hadden enkele initiatiefnemers vijf wandeltochten uitgezet. Vertrek- en eindpunt was steeds een woonzorgcentrum. Het was de bedoeling dat medewerkers en bewoners er samen op uittrokken om kilometers te maken en deze vervolgens te registreren op de website van Five4Five. De redactie van de nieuwsbrief sprak met drie deelnemers: geriatrie fysiotherapeut Jeroen Voois, psychomotorisch therapeut Dayenne Roberts en de 88-jarige heer Gloudemans die naar eigen zeggen al ruim 13 jaar met veel plezier in een zorgwoning van La Valence woont.

De voormalig leraar lichamelijke opvoeding aan het Stedelijk Lyceum in Maastricht is altijd te porren voor deelname aan (beweeg)activiteiten. Zo ook voor Start to Walk. ‘Ik fiets graag. Alleen als het echt hard regent ga ik niet, maar normaal gesproken ga ik elke dag op de fiets vanuit Heugem naar de binnenstad van Maastricht. Wandelen doe ik niet meer zo veel. Ben een beetje te zwaar geworden, ha ha.’

En dan toch ingetekend voor Start to Walk? ‘Jazeker, wandelen met andere mensen is leuker.’ Uitgerekend op de dag van de wandeling -17 juni- was het bloedheet. ’31,8 graden’, weet de heer Gloudemans te vertellen. ‘De warmste dag van dit jaar tot nu toe'. Toch hebben hij en de zestien andere deelnemers de 2,4 kilometer overbrugd. ‘Met inbegrip van enkele korte drinkpauzes hebben we er drie kwartier over gedaan.’

De route liep door de mooie straatjes van Heugem. ‘In eerste instantie hadden we een route langs de Maas uitgestippeld, maar daar was het toch echt iets te warm voor’, zeggen Jeroen en Dayenne. Na terugkomst bij La Valence was er een verrassing in de vorm van een verkoelend waterijsje. Kortom, een meer dan geslaagde activiteit.

En hoe was het dan met de spierpijn de volgende dag? ‘Geen last van gehad’, lacht de heer Gloudemans.

DEEL DEZE PAGINA OP