Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida………..wie wil daar niet gaan werken als basisarts of specialist ouderengeneeskunde?

Wil jij ook die waardering voelen? Oprechte dankbaarheid omdat je ‘gewoon’ je werk doet? In de ouderenzorg kom je dat elke dag tegen.
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar behoort de verpleegzorg van Envida tot de 10 beste van Nederland. Dat is recent bekendgemaakt door Zorgkaart Nederland, de toonaangevende landelijke waarderingssite voor de zorg. Die top 10-notering hebben we te danken aan onze medewerkers, want zij hebben dit gepresteerd. Hun inzet, toewijding en vakkundigheid worden gezien en gewaardeerd door onze cliënten, bewoners en hun naasten. 

Wil jij ook die waardering voelen? Oprechte dankbaarheid omdat je ‘gewoon’ je werk doet? In de ouderenzorg kom je dat elke dag tegen. Hoe zou je het vinden als je tegen familie en vrienden kunt zeggen dat je bij een van de grootste en leukste werkgevers in Zuid-Limburg werkt? Surf naar onze werken-bij-envida-website en bekijk de vacature van SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE.

GOED GEREGELD BIJ ENVIDA
Behalve dat het leuk is om bij Envida te werken, zul je ook merken dat “het allemaal goed geregeld is”. Marjon Dresens, inmiddels 15 jaar werkzaam voor Envida en rechtsvoorgangers, kan het weten. ‘Ik heb het hier prima naar mijn zin. Nog steeds. Envida is een fijne organisatie waar ik als specialist ouderengeneeskunde (SO) veel vrijheid van handelen heb en voldoende uitdaging vind. Envida stimuleert je om je verder te ontwikkelen, in de breedte of diepte van je vak. Zo ben ik in 2010 binnen Envida begonnen met het opleiden van basisartsen tot specialist ouderengeneeskunde. En nu ben ik al bijna een jaar vanuit Envida acht uur per week gedetacheerd in de functie van docent bij de Universiteit van Maastricht. Een mooie combinatie: ik breng mijn kennis en ervaring over op de jonge generatie en ik leer op mijn beurt van de zienswijze van aanstormende talenten.’

SAMEN MET ANDERE DISCIPLINES
Een van die aanstormende talenten is de 26-jarige Bart Bulté, basisarts bij Envida. Hij kwam hier terecht via zijn stage vanuit de basisopleiding Geneeskunde. Hij had ook voor andere werkplekken kunnen kiezen, maar zijn keuze viel op Envida ‘vanwege de prettige werksfeer.’ Ander pluspunt vindt hij de samenwerking met collega’s van andere disciplines zoals de ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, gedragsverpleegkundigen, huisartsen, specialisten en noem maar op. ‘In dat samenwerkingsverband heeft iedereen een specifieke rol. Niemand is belangrijker dan de ander. Samen gaan we voor het allesoverheersende doel: het bieden van de best mogelijke zorg.’ Dat houdt meer in dan het medische aspect. ‘Het gaat daarnaast meer en meer over het welbevinden en welzijn van bewoners.’ Zowel Marjon als Bart beschouwen dat al een verrijking voor het vak.

BIJ ENVIDA HAAL JE HET BESTE UIT JEZELF
Kortom, wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging als basisarts of specialist ouderengeneeskunde moet zeker eens bij Envida gaan informeren. Het is zoals Marjon en Bart zeggen; ‘mooi en dankbaar werk binnen een organisatie die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Waar een fijne werksfeer is en je veel vrijheid krijgt. En tegen de jongeren zegt Bart: ‘Maastricht is een heel leuke stad’. Daar wil je graag wonen en/of werken.’

SPRINGPLANK NAAR MEER
Tot slot: het vak ouderengeneeskunde is volop in ontwikkeling en onze vakgroep daarmee ook. Envida is daarom altijd op zoek naar nieuwe, energieke en enthousiaste collega’s.
Voor basisartsen is het een fijne plek om ervaring op te doen als voorbereiding voor een opleiding tot SO, huisarts of klinisch specialist. Je wordt structureel begeleid bij je eerste stappen in de ouderengeneeskunde waarbij ook aandacht is voor jouw werkplezier.
Voor specialisten ouderengeneeskunde zijn er volop specialisatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld als opleider, in de eerste lijn, palliatieve (hospice) zorg, gerontopsychiatrie, jongeren met dementie, acute ouderenzorg, GRZ of chronische zorg. Envida stimuleert je om een kaderopleiding te gaan volgen.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
Ook een combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Academische werkplaats ouderenzorg behoort tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op met Ron Heijnen, specialist ouderengeneeskunde. E: ron.heijnen@envida.nl / 06 – 25040174.

Meer lezen? Klik dan onderstaande link.

VACATURE SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE

DEEL DEZE PAGINA OP