Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Sociaal Vitaal

75-plussers fit(ter) dankzij Sociaal Vitaal

Sociaal Vitaal is een programma dat speciaal is ontwikkeld om zelfstandig thuis wonende senioren die gebruik maken van wijkzorg in het gebied Eijsden-Margraten samen te brengen en in beweging te krijgen
 

Het is vooral bedoeld voor de mensen die weinig sociale contacten hebben, weinig dag invulling en gebaat zijn bij het volgen van een beweegprogramma i.v.m. fysieke klachten. In dit programma worden beweegoefeningen op maat aangeboden en stelt de deelnemers in staat om kennis te maken met andere senioren uit hun buurt.

Door vitaal te blijven kunnen ouderen zo lang mogelijk activiteiten blijven uitvoeren die niet alleen goed zijn voor de gezondheid, maar ook plezier verschaffen. Het gaat hierbij om zelfzorg taken zoals wassen en aankleden, kleine huishoudelijke taken én om het onderhouden van sociale contacten.

Cliënten hebben zich enkele maanden geleden opgegeven via de thuisteams. Hieruit zijn twee groepen ontstaan, 1 in Margraten en 1 in Eijsden. De mensen die meedoen, hebben eerst een fittest gehad thuis en zijn minimaal 75 jaar oud.

Momenteel wordt dit project ook aangeboden voor alle mensen van 75 jaar en ouder in de gemeente Eijsden-Margraten, dus niet alleen aan mensen die wijkzorg ontvangen. Zij zijn per brief uitgenodigd. Zij krijgen hetzelfde programma aangeboden. De mensen van deze veel grotere groep hebben de keuze gemaakt om later te starten vanwege corona.

Als je meer wilt weten over dit initiatief, dan kun je contact opnemen met Ans Spaltman, teamleider thuisteams Eijsden-Margraten: ans.spaltman@envida.nl 

DEEL DEZE PAGINA OP