Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Mobiele communicatie onmisbaar in de zorg

Mobiele communicatie onmisbaar in de zorg

In januari en februari van dit jaar hebben alle medewerkers huishoudelijke zorg van Envida een smartphone ontvangen. Studenten van het VISTA College zorgden ervoor dat de smartphones helemaal klaar voor gebruik waren.
 

Jeroen Offermans trad namens Envida als projectleider op: ”Met de mobile telefoons kunnen de medewerkers optimaal communiceren. Actuele informatie over cliënten en afspraken kunnen direct worden ingezien, zodat de medewerkers efficiënter kunnen werken en ook informatie terug kunnen koppelen naar de collega’s binnen de wijkzorg.”  De informatie die via de smartphones opgehaald wordt, bevindt zich in een beveiligde omgeving waardoor deze van de buitenwereld is afgeschermd.

Om een plek binnen dit project te bemachtigen hebben de studenten van de opleiding  systems en devices (ICT) een door Zuydermarkt georganiseerd sollicitatieproces doorlopen. Voor dit project zijn in totaal zeven studenten geselecteerd en begeleid.

Na gedegen voorbereidende werkzaamheden zijn de studenten erin geslaagd om 578 smartphones in 20 dagen tijd te installeren, te koppelen aan de Envida omgeving en uit te leveren aan de medewerkers van de huishoudelijke zorg van Envida. Bij het in ontvangst nemen van de telefoons kreeg elke medewerker uitgebreide uitleg van de studenten. Dit gebeurde vanzelfsprekend onder strikte veiligheidseisen in verband met COVID-19.

Met de uitrol van dit project heeft ook de laatste groep ambulante medewerkers van Envida een zakelijke mobiele telefoon ontvangen. Daarmee vervalt het gebruik van de privételefoons voor de Envida activiteiten. Inmiddels hebben de eerste collega’s van de huishoudelijke zorg de smartphone ruim een maand in gebruik en de reacties zijn overwegend positief.

Met deze samenwerking hebben de studenten van het VISTA college een leerzame ervaring opgedaan bij Envida en was het een mooie kennismaking met de zorgbranche. VISTA college is dankbaar voor de geboden kans om deze studenten waardevolle kennis en ervaring te laten opdoen. De inzet van de studenten werd door Envida als positief ervaren en het projectteam is zeer te spreken over het behaalde resultaat. Ook vanuit MVO perspectief is de samenwerking tussen Zorg, onderwijs en bedrijfsleven een mooie toegevoegde waarde gebleken.

DEEL DEZE PAGINA OP