Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Knolselderijpuree

met een stoofpotje van paddenstoel

Ingrediënten (voor 2 p)

  • 2 uien
  • 300 g winterpeen
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 takje(s) verse tijm
  • 300g paddenstoelen naar keuze
  • 1 el tarwebloem
  • 1,5 el ketjap of sojasaus
  • 400 g kruimige (voor)gekookte aardappel
  • 350 g knolselderij
  • 1,5 el walnootolie

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de winterpeen in kleine blokjes. Verhit de olie en bak vervolgens de uit mee tot deze mooi bruin kleurt. Snijd ondertussen de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm, en halveer de verse paddenstoelen. Voeg dit alles toe bij de gebakken ui en bak 5 minuten mee. Voeg op het laatst een eetlepel tarwebloem toe tijdens het bakken.

Voeg 200ml water met de sojasaus toe. Laat vervolgens 20 minuten op het vuur zonder deksel stoven. Breng indien gewenst op smaak met peper. 

Schil de aardappelen en kook deze (indien ongekookte aardappelen). Snijd ondertussen de knolselderij in stukken en kook deze 10 minuten, eventueel in het kookwater van de aardappelen of anders in vers water.

Bewaar 75ml van het kooktvocht.

Stamp de (voor)gekookte aardappelen samen met de knolselderij fijn. Voeg het opgevangen kookvocht en de walnootolie toe en indien gewenst peper naar smaak.

Serveer de knolselderij met het paddenstoelenstoofpotje erbovenop.

Ook lekker met een (herten)biefstuk voor de niet-vegetarische variant.
 

DEEL DEZE PAGINA OP