Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Ook Heugem en Randwyck krijgen een ‘hoeskamer’

Op 26 november is het feest in de kantine van het nieuwe sportcomplex van RKHSV/DBSV aan de Gronsvelderweg. Dan vindt de feestelijke ingebruikname plaats van de Hoeskamer van Heugem & Randwyck, die de alleszeggende naam ‘Ut groet gelök’ heeft gekregen. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 

‘Ut groet gelök’ is een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. Hier kunnen ze een praatje maken, deelnemen aan een activiteit, een kaartje leggen of gewoon een kopje koffie drinken.  Initiatiefnemers in dezen zijn wijkverpleegkundige Milou van der Schoot en Ger Beekhof, behalve buurtbewoner ook mantelzorger. Milou: ‘Eenzaamheid komt steeds vaker voor. In Heugem en Randwyck is dat niet anders. Mij bereikten signalen dat er behoefte was aan een ontmoetingsplek.’ Ger bevestigt dat: ‘inwoners missen vooral het sociaal contact.’

Er was dus een dringende behoefte, maar hoe pak je dat aan? In veel wijken is er een buurtraad –of platform, maar in Heugem en Randwyck niet. ‘Dat maakte het wat lastiger voor ons’, zegt Ger, ‘maar we waren niet van plan om ons hierdoor uit het veld te laten slaan. Door allerlei gesprekken te voeren, en andere mensen en instanties in onze plannen te betrekken, kwam de bal aan het rollen.’ Ineens hadden ze de wind mee. Ook het zoeken naar een geschikte locatie duurde niet lang. ‘Vanuit de gemeente is bepaald dat het sportcomplex en de kantine een sociaal-maatschappelijke functie hebben. Het onderbrengen van ‘Ut groet gelök’ als centrale ontmoetings- en activiteitenruimte voor de inwoners uit Heugem en Randwyck sluit daar naadloos bij aan.

Inloop- en informatiepunt
‘Ut groet gelök’ moet ook gaan fungeren als een inloop- en informatiepunt. Inwoners met een (hulp)vraag op het gebied van wonen, zorg en welzijn kunnen er terecht. Milou: ‘Maar we denken ook aan het organiseren van workshops. Bijvoorbeeld internetbankieren. Daarnaast hopen we dat de bezoekers zelf ook met suggesties komen om deze voorziening zo goed mogelijk te benutten. Het is in ieder geval de bedoeling dat de hoeskamer elke maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur voor iedereen geopend is.

Op zoek naar vrijwilligers
Op dit moment is een aantal vrijwilligers beschikbaar voor de personele bezetting tijdens de openingsuren, maar dat mogen er best nog een paar meer zijn. Geïnteresseerden kunnen informeren bij Ger Beekhof (06 – 38960148 / gebema@home.nl) of Milou van der schoot (06 – 83976347.

Media-aandacht voor de opening
Op 16 en 23 november komt er tussen 12.00 en 14.00 uur een toespraak over de hoeskamer op Falcon radio. Op 20 november worden Ger en Milou geïnterviewd. Ook dit wordt uitgezonden op Falcon radio.

DEEL DEZE PAGINA OP