Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Financiële zorgen? Ondersteuningspakket geeft lucht

Financiële zorgen? Ondersteuningspakket geeft lucht

Iedereen heeft het erover: alles is veel duurder geworden de afgelopen maanden. Vooral de enorm gestegen energieprijzen bezorgen menigeen slapeloze nachten. Helaas kan Envida niets veranderen aan de prijsstijgingen, maar als werkgever kunnen en willen we onze ogen niet hiervoor sluiten. Zoals vorige week aangekondigd, hebben we gewerkt aan een ondersteuningspakket voor collega’s die in de problemen dreigen te komen. Want Envida laat jou niet in de kou staan. Jij bent er dagelijks voor een ander, wij willen er ook voor jou zijn.
 

1. LOKET: VOOR.JOU@ENVIDA.NL

Envida beschikt met ingang van 6 oktober 2022 over een loket waar je jouw verhaal kunt doen als je je zorgen maakt over je financiële situatie of als je gewoon even wilt sparren hierover. Onze collega’s Gabrie Papenburg en Yvette van der Velden zullen naar je luisteren, je te woord staan en adviseren. Gabrie is geestelijk verzorger en coach. Yvette is ervaringsdeskundige en kan zich als geen ander verplaatsen in jouw situatie.

Iedere situatie is anders, daarom willen we maatwerk leveren en bespreken we hoe we jou kunnen helpen.

Gabrie en Yvette worden ondersteund door diverse collega’s van HR en andere ondersteunende diensten.
 

2. FINANCIEEL FIT

Envida is géén bank. Wel hebben we banken bereid gevonden om speciaal voor Envida-medewerkers hun deuren te openen voor informatie en advies. Daarbij richten wij ons op 3 grote banken waar 80% van onze medewerkers een rekening heeft.

SNS:
Financieel onbezorgd leven, welke hulpmiddelen kan ik daarvoor inzetten? Met ingang van 17 oktober is het kantoor van SNS aan het Petrus Regoutplein 3 in Maastricht gedurende 4 maandagen van 19.30 tot 21.00 uur geopend voor Envida-medewerkers. Je krijgt dan tips hoe je financieel fit kunt blijven of weer fit kunt worden.  
Aanmelden gaat per e-mail: SNSBank.MaastrichtCentrum@SNS.NL  

ING:
ING organiseert 2 avondsessies met een maximum van 30 personen per avond. Deze vinden plaats op maandag 31 oktober en dinsdag 8 november in het kantoor aan Vrijthof 45 in Maastricht. Het aanvangstijdstip is 19.00 uur. Informatie vind je ook al door op DEZE LINK te klikken. Tip: kijk eens bij Geldfit. Aanmelden kan bij Maikel van Herten: maikel.van.herten@ing.com. Graag met vermelding van naam, adres en woonplaats.

Rabobank:
Rabobank organiseert een online webinar op maandag avond 31 oktober. Nadere info over het tijdstip en de wijze van aanmelding volgt nog. Ook als je geen klant bent van Rabobank ben je van harte welkom. Wie wel klant is en naar aanleiding van dit webinar nog persoonlijke vragen heeft, kan altijd terecht bij een van de kantoren van Rabobank. Telefonisch contact opnemen kan ook. 

Als je het niet fijn vindt om deel te nemen aan de informatiebijeenkomsten, dan bieden zowel SNS, ING als RABOBANK een 1-op-1 gesprek aan.  
 

3. BUDGETCOACH

Envida biedt medewerkers met schulden of financiële zorgen aan om gebruik te maken van een budgetcoach. We vinden het nú belangrijk om problemen voor te zijn. Daarom organiseren we de financieel fit bijeenkomsten. Meer informatie vind je op het vitaliteitsportaal


4. VAKANTIEGELD

Envida biedt de mogelijkheid om je vakantiegeld maandelijks uit te laten betalen. Ook kun je een voorschot krijgen op je vakantiegeld. Dit kun je zonder tussenkomst van je leidinggevende zelf regelen via AFAS. Heb je daarbij hulp nodig? Neem dan contact op met het HR Servicenter. LET OP: Ga hier verstandig mee om, iedere euro kun je immers maar één keer uitgeven.
 

5. EXTRA WERKEN, EXTRA VERDIENSTEN

Waar het kán en verstandig is, bieden wij medewerkers aan om extra te werken. Heb je interesse? Ga daarover in gesprek met je leidinggevende óf meld je bij Envida FLEX. We hebben tal van mogelijkheden binnen Envida. De extra uren worden direct uitbetaald. Je kunt zelf een proef bruto/netto berekening in AFAS maken als je bij benadering wil weten wat dit extra netto oplevert.  Ga hiervoor naar: MijnEnvida: tegel AFAS Personeelszaken. Klik op MIJN HR en vervolgens op PROEF SALARISBEREKENING. Hier kun je invullen hoeveel meeruren je wil werken. Het maken van een bruto/netto berekening is handig om te weten of het effect heeft op eventuele toeslagen die je ontvangt.

6. BEDRIJFSRESTAURANTS 50% KORTING

De 50% korting op een lunch in een van onze restaurants blijft van kracht.
 

7. TEAM VITAAL

Envida vindt het belangrijk dat haar medewerkers gezond en met plezier hun werk kunnen doen. Jouw gezondheid en vitaliteit zijn ook onze zorg. Envida ondersteunt medewerkers op heel veel manieren om fit te worden en te blijven. Team vitaal kan jou op dit gebied ondersteuning bieden. Het Team bestaat uit interne en externe deskundigen, zowel op lichamelijk, mentaal als algemeen gebied. Kijk er eens naar en maak er gebruik van! TEAM VITAAL.  

Tot slot: ga in gesprek!

Het is belangrijk dat je iemand in je omgeving hebt met wie je in gesprek kunt. Hoe lastig dat misschien ook is. Uiteraard helpt je leidinggevende je graag op weg. Dat geldt ook voor een collega, iemand van HR of anderen.

DEEL DEZE PAGINA OP