Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Het Zorgpunt

EÉN LOKET WAAR VERWIJZERS MET AL HUN ZORGVRAGEN TERECHT KUNNEN

Om steeds de juiste zorg op de juiste plek te kunnen bieden en daarbij snel en adequaat te kunnen handelen, hebben verschillende Zuid-Limburgse ouderenzorgorganisaties -waaronder Envida- de krachten gebundeld in het zogeheten Zorgpunt.
 

In het Zorgpunt kunnen huisartsen/ HAP, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, casemanagers dementie, ziekenhuizen/ SEH en andere (zorg)instellingen terecht met al hun (semi-)acute zorgvragen.

Aanleiding voor de oprichting van de Zorgpunten is een toenemende behoefte bij verwijzers aan één centraal loket. Dat scheelt hen een hoop gebel en geregel (en soms ook frustratie) in hun zoektocht naar de juiste zorg voor hun patiënt. In de meeste gevallen gaat het om thuiswonende ouderen die te maken krijgen met een acute verandering in hun situatie waardoor er sprake is van een urgente zorgvraag. Maar ook om ouderen op de spoedeisende hulp of uit het ziekenhuis die (tijdelijk) zorg nodig hebben. En het afgelopen half jaar ook Covid-patiënten die we opnemen op een Covid-cohortbed.

Wil je de hele nieuwsbrief lezen? Klik dan op onderstaande link.

NIEUWSBRIEF HET ZORGPUNT

DEEL DEZE PAGINA OP