Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Roger Ruijters wint de Ludo Scheres Award

Roger Ruijters wint de Ludo Scheres Award

Roger Ruijters, de nieuwe bestuurder van Envida, heeft tijdens het congres van de Geriatric Giants op 31 mei jl. de Ludo Scheres Award gewonnen.
 

De Ludo Scheres Award wordt uitgereikt door de Geriatric Giants aan een verpleegkundige of verzorgende die zich extra heeft ingezet in de zorg voor ouderen in ruime zin. Voorwaarde is dat de betreffende professional kort bij de praktijk betrokken is. Deze personen kunnen worden genomineerd om mee te dingen naar de felbegeerde Award binnen  de Limburgse geriatrie.

Complete verrassing
Roger Ruijters: “Dit kwam voor mij als een complete verrassing. Ik voel me wel vereerd omdat deze Award van de beroepsgroep zelf komt en voor verpleegkundigen of verzorgden bedoeld is. Dat ik de eerste bestuurder ben die dit ontvangt is voor mij heel speciaal. Ik zie het vooral als een erkenning voor alle Meander-professionals die mij al die jaren zo geïnspireerd en ondersteund hebben. Ik draag deze prijs graag aan hen op.”

Ontstaan van de Award
Bij de pensionering van Ludo Scheres, een van de Geriatric Giants, werd het idee geopperd om de Ludo Scheres Award (LSA) in het leven te roepen. Ludo heeft in zijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige veel pionierswerk verricht. Om deze drive over te dragen naar de dagelijkse werkpraktijk van de ouderenzorg werd de Award ingesteld.

De Geriatric Giants
De Geriatric Giants wordt gevormd door een kleine groep enthousiaste professionals in de geriatrie / ouderenzorg Zuid-Limburg, werkzaam bij Zuyderland, MUMC+, Leeuwenborgh en ZIO, Zorg in Ontwikkeling. Jaarlijks organiseren de Geriatric Giants een congres en een aantal geriatriesalons.

DEEL DEZE PAGINA OP