Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Kom in beweging voor jezelf

De afgelopen 10 jaar is er voor de oudere zorgmedewerker veel veranderd. Het vertrouwde verzorgingshuis bestaat niet meer, mensen blijven langer thuis wonen en steeds korter in een verpleeghuis. Techniek speelt een steeds belangrijkere rol.

Als klap op de vuurpijl is ook de pensioenleeftijd verhoogd naar 67 jaar. Een steeds grotere groep collega’s is 55+ en werkt vaak al meer dan 30 jaar in de zorg. Eerder stoppen met werken is voor de meesten om financiële redenen niet weggelegd. Dan kan het zijn dat er een moment komt dat het allemaal ‘piept en kraakt’, zo blijkt ook uit onze verzuimgegevens.

Natuurlijk mag ik niet generaliseren, want er zijn ook veel oudere collega’s die nog altijd bruisen van vitaliteit, maar dat geldt niet voor iedereen. Ik ben van mening dat iedereen, mits gemotiveerd, in staat gesteld moet worden om op een gezonde manier de ‘eindstreep’ (lees: pensioen) te halen. Dit gaat nooit lukken vanuit een ‘gelijke monniken; gelijke kappen’ beleid maar vraagt om maatwerk. Maatwerk waarbij rekening wordt gehouden met je reële beperkingen.

Jarenlang waren de financiële mogelijkheden voor maatwerk beperkt, maar tijden veranderen. Dit jaar is er extra geld en zijn er extra mogelijkheden om met jou in gesprek te gaan over maatwerk dat bijdraagt aan jouw gezondheid en vitaliteit. Geen ‘pretbaantjes’, maar volwaardig werk dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

Je kunt afwachten totdat een ander voor je zorgt, maar meestal is het dan al goed mis. Of je kunt in beweging komen voor jezelf. Een mooi moment daarvoor is de nationale vitaliteitsweek in mei. https://www.nationalevitaliteitsweek.nl/ Je zult verrast worden door de mogelijkheden die ook jou in staat stellen je eigen maatwerk te organiseren. Op een leuk en gezond Envida-leven! 

Roger Ruijters

Voorzitter raad van bestuur.

DEEL DEZE PAGINA OP