Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Proper al 12,5 jaar een gouden combinatie

Proper al 12,5 jaar een gouden combinatie

Envida werkt al 12 ½ jaar prettig samen met Proper. Daar mag best even bij stil worden gestaan. En bij een jubileum hoort natuurlijk ook een attentie. Bij alle medewerkers van Proper viel er onlangs een smakelijke verrassing in de bus.
 

Proper ontstond in 2010 als joint venture, opgericht door Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, en Envida. De missie: het leveren van een professionele schoonmaakdienstverlening op een respectvolle, enthousiaste en plezierige manier. Door gastvrijheid, interactie en vakmanschap draagt de dienstverlening bij aan een aangenaam verblijf van patiënten, cliënten en bewoners in de zorgomgeving! En dat lukt ze uitstekend.

Betrokkenheid voorop
Joanna (rechts op de foto) is vanaf dag één Teamleider Proper. “Hago Zorg en Envida moesten heel eventjes wennen aan elkaar. Met de nadruk op ‘heel eventjes’. We waren al snel één team en dat zijn we nog steeds. Van de 110 medewerkers werkt het merendeel hier al jaren. Zowel vanuit de klant als het bedrijf ligt de focus op betrokkenheid. De zorgprofessionals vragen ons bijvoorbeeld regelmatig om even te helpen: met eten uitserveren of samen met een bewoner de krant lezen. Een gesprekje is ook altijd fijn: we vormen vaak een welkome nieuwsbron voor hen.” Op de vraag wat ze zou willen verbeteren, antwoordt Joanna zonder nadenken: “Niks! Medewerkers komen met plezier naar het werk en het ziekteverzuim is minimaal.” Waarop ze er met een brede glimlach aan toevoegt: “Ik ben zó trots op de hele groep!”

Oprechte aandacht
“Ruim 20 jaar geleden startte ik als schoonmaakster, want ik wilde graag met mensen samenwerken”, vertelt Tamara (links op de foto). “En dat bevalt goed! Het fijne van dit bedrijf is de oprechte aandacht voor de medewerkers. Die voeren het werk uit en dat moet niet alleen goed gebeuren, maar ook leuk zijn. Als VIP-coach luister ik daarom goed naar hen. Willen ze bijvoorbeeld ‘linksom’ in plaats van ‘rechtsom’, dan regel ik dat.” Op de vraag of ze een tip voor de volgende mijlpaal heeft, antwoordt Tamara: “Waardering echt laten merken, dat verdienen ze. Proper is een bedrijf om trots op te zijn, en dat zijn we!”

Gelijkwaardigheid
“Envida en Proper zijn als een tandem voor welzijn en goed leven”, zegt Roger Ruijters, bestuurder Envida. “Ieder doet dit vanuit zijn eigen kracht met één gezamenlijk doel: waarde toevoegen aan het leven van mensen in een kwetsbare positie. De bijdrage van de collega’s van Proper is daarmee gelijkwaardig aan de bijdrage van de Envida-medewerkers. Laten we vanuit die gelijkwaardigheid een mooi vervolg geven aan onze samenwerking. Ik feliciteer Proper en Envida van harte met dit jubileum."

Onmisbaar
Mevrouw Annie van der Meer, 94 jaar, woont in woonzorgcentrum Croonenhoff en is het roerend eens met Roger Ruijters. “Ik ben heel dankbaar is voor het werk dat de mensen van Proper verrichten. We kunnen geen dag zonder ze, omdat we heel erg door hen worden geholpen

Trots
De wens van Tamara wordt in elk geval vervuld: er zijn een aantal mooie waarderingsmomenten georganiseerd. Want niet alleen Joanna, Roger en Annie zijn trots op Proper. Alle betrokkenen vinden het een top-bedrijf. En dat mag iedereen weten

DEEL DEZE PAGINA OP