Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Onze Information Security & privacy officer stelt zich voor

Hallo, mijn naam is Esther Thoma en ik ben 1 september begonnen als  Information Security & Privacy Officer (IPSO voor het gemak).
 

Ik ben 48 jaar en geboren en getogen in Maastricht, maar na wat omzwervingen momenteel samen met mijn 2 katten Sammy en Uppie, woonachtig in het mooie Bocholtz. In mijn vrije tijd hou ik van het bourgondische leven en ben ik regelmatig bij, maar vooral op mijn paard Iwan te vinden. Het liefst combineer ik die 2 hobby’s overigens en noem dit bourgondisch boscrossen. Na mijn studie rechten heb ik 20 jaar voor de Rabo organisatie gewerkt in verschillende functies. Eerst in de commercie en later binnen riskmanagement waar mijn specialisatie lag bij onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving o.a. privacy.  

Qua werk hou ik van afwisseling  en van een uitdaging en dat is nu net de reden dat deze, binnen Envida nieuwe functie van IPSO, mij trekt. Lekker met de poten in de klei, werken aan iets nieuws, heerlijk!

De IPSO houdt zich bezig met beveiliging van vertrouwelijke informatie en ziet toe dat er verantwoord en veilig omgegaan wordt met persoonsgegevens van cliënten en medewerkers. Het is mijn taak om de risico’s die wij als Envida op deze gebieden lopen voor jullie in kaart te brengen en daar waar nodig samen met jullie maatregelen te treffen.

Als IPSO heb ik ook een rol bij het beperken van de schade bij en het melden van een data lek. Want waar gewerkt wordt, gaat er helaas wel eens iets fout. Je klikt bijvoorbeeld op een op foute link in e-mailbericht, of je verstuurt een mail naar de verkeerde persoon of instantie, of je verliest je laptop of telefoon.

En we doen uiteraard allemaal ons best om het goed te doen, maar bewust op een goede manier met vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens omgaan is best lastig. Want welke informatie is vertrouwelijk? Wat zijn persoonsgegevens eigenlijk? Welke risico’s lopen we dan? Welke beveiligingsmaatregelen zijn er en hoe zet je die dan in? Als IPSO help ik jou en jouw team graag om hier inzicht in te krijgen.

Ik ben momenteel bezig met een voorstel rondje en mijn eerste indruk is dat ik bij Envida in een warm bad terecht ben gekomen, echt top. Maar mocht ik je niet persoonlijk spreken en heb je nu of in de toekomst toch een vraag of een probleem. Schroom niet, je mag mij altijd bellen/mailen.

Hartelijke groet en tot gauw, Esther   

DEEL DEZE PAGINA OP