Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Samenwerking HAP/SEH voor betere acute nachtzorg

Hoe bieden we ook voor acute nachtzorg aan ouderen de juiste zorg op de juiste plek? Een voorbeeld: cliënten met een verstopte katheter gaan nu nog vaak naar de huisartsenpost, maar kunnen net zo goed thuis geholpen worden door een Envida-zorgmedewerker van de nachtzorg. Dat scheelt voor de cliënt een rit naar het ziekenhuis en is de wachtrij bij de huisartsenpost iets korter. Sinds afgelopen maandag werken de centralist en de medewerkers van het centraal verpleegkundig nachtteam van Envida vanuit de Huisartsenpost in het Maastricht UMC+. Door de samenwerking kan er sneller en beter afgestemd worden, waardoor de zorg aan kwetsbare ouderen verbetert.

Van acute nachtzorg naar herstelzorg

Envida wil hiermee het aantal vangnetten uitbreiden voor mensen met een acute zorgvraag. De Schakel, de transferafdeling die in maart van start is gegaan in het Maastricht UMC+, is hier ook een voorbeeld van. De Schakel is speciaal bedoeld voor ouderen die na een behandeling bij de HAP of op de SEH niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen, maar die op dat ogenblik thuis niet de noodzakelijke zorg kunnen krijgen omdat ze bijvoorbeeld alleen wonen. Ze kunnen maximaal 72 uur op deze transferafdeling verblijven. Daar wordt ook bekeken of en welke zorg er na de opname nodig is. 

En als herstelzorg thuis of in een van onze verpleeglocaties niet mogelijk is, kan sinds afgelopen januari het Paviljoen in De Beyart een oplossing bieden voor deze patiënten. Het Paviljoen is een samenwerking tussen Envida en De Beyart en biedt ruimte en zorg voor patiënten die zijn uitbehandeld in het ziekenhuis en De Schakel, maar nog niet naar huis kunnen of wachten op een plek in een verpleeghuis. Ook patiënten met een ELV-indicatie kunnen hier voor tijdelijke zorg terecht.

DEEL DEZE PAGINA OP