Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Meedenken functiehuis

Wil jij meedenken over het functiehuis van de wijkzorg? 

Vind jij ook dat er met medewerkers gepraat moet worden in plaats van over de medewerkers?  Vind je het interessant om mee te denken over jouw functiebeschrijving in de wijkzorg?   Meld je dan aan voor de klankbordgroep ‘modernisering functiehuis wijkzorg’. 
 

In de wijkzorg komen er steeds nieuwe functies bij. Denk bijvoorbeeld aan de social worker of de basiszorgverlener. Vaak weten we nauwelijks wat de functie van de ander inhoudt en wat haar taken en verantwoordelijkheden zijn.  Dit is lastig als je samenwerkt, maar ook lastig als er bijvoorbeeld in ONS gekeken wordt wie nu precies welke rechten heeft of als je als wijkverpleegkundige moet besluiten wie de zorg aan een bepaalde cliënt kan gaan verlenen.  Heeft een casemanager dementie dezelfde rechten als de wijkverpleegkundige? Wat is het verschil tussen een helpende plus en een C-verzorgende en wat mag ik vragen aan de huishoudelijke zorg? Tijd dus om samen kritisch te gaan kijken naar het functiehuis wijkzorg.  

Projectopdracht 
Een kerngroep bestaande uit Peter Maessen (HR), Anouk Limpens (huishoudelijke zorg), Mandy Boreas (wijkverpleging) en Mariska de Bont (projectadviseur) heeft de opdracht gekregen om samen met de medewerkers uit de wijkzorg het functiehuis logisch en eenvoudig op te bouwen.   

Opdracht klankbordgroep 
De leden van de klankbordgroep wordt gevraagd om tijdens het project mee te denken.  Zo wordt de klankbordgroep gevraagd om op een aantal momenten feedback te geven op het functiehuis en de beschrijving van de functies.  

De klankbordgroep komt 4 keer bij elkaar in een periode van 9 maanden.  Reken op een tijdsinvestering van ongeveer 32 uur. De eerste bijeenkomst zal eind september of begin oktober worden gepland.  

Wie zoeken wij voor de klankbordgroep? 
Voor de klankbordgroep zoeken wij nog mensen, die werkzaam zijn in de volgende functies:  

 • Praktijkopleider 
 • PIB-er 
 • Teamleider HZ 
 • Teamleider wijkverpleging 
 • Wijkverpleegkundige 
 • Niveau 4 verpleegkundige 
 • Verzorgende ig. 
 • C-verzorgende/helpende plus 
 • Medewerker HZ 
 • Planningsondersteuner 
 • Een gespecialiseerd verpleegkundige 

Wil je eerst meer weten over het project of over de klankbordgroep dan kun je een mail sturen naar Anouk Limpens (anouk.limpens@envida.nl) of Mandy Boreas (mandy.boreas@envida.nl). Mandy is tot 23 augustus met vakantie. Vragen aan haar zullen pas na 23 augustus worden beantwoord. 

Aanmelden voor de klankbordgroep 
Vind je het leuk om mee te praten/denken, stuur dan voor 22 september een mail naar Mandy Boreas (Mandy.boreas@envida.nl).  Als er meer dan 12 aanmeldingen zijn, maken wij een keus. We letten dan op een goede spreiding over de functies en de teams. Eind september ontvang je hierover bericht van ons.  

DEEL DEZE PAGINA OP