Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Wie mag antwoorden?

Heeft mijn moeder goed geslapen vannacht? Is de huisarts nog geweest? Voor familieleden is het logisch dat een vriendelijk gezicht op de afdeling zo’n vraag beantwoordt. In ieder geval kan en mág beantwoorden. Dat wij als Envida in zo’n geval een collega, zoals bijvoorbeeld een EVV’er naar voren schuiven, past hier niet bij. Veel meer passend is dat een Verzorgende (IG) die graag het goede gesprek voert met bewoners en familie dit gewoon mag doen/doet. Wanneer we met elkaar ‘losser‘ laten wie wat wanneer doet, ontstaat er bovendien een meer aangename vrijheid in werken. Routines  worden opgeheven,  ter plekke bespreekt een  team  wat handig en praktisch is.

Nieuw functiehuis

We hebben bij Envida erg veel verschillende functies. We hebben onze takenpakketten in een groot aantal functies uitgeschreven en  benoemd wie wat wel of niet mag doen. Het uitgangspunt zou eigenlijk moeten zijn dat je mag doen wat je kunt doen, waar je bekwaam voor bent, waarvoor je bent opgeleid. Dat maakt het werk zoveel leuker. Het functiehuis heeft behoefte aan vernieuwing. Het uitgangspunt is een transparanter, eenvoudiger en vooral interessanter functiehuis voor medewerkers.

EVV-functie en Verzorgende-IG

Voor 1 juli 2019 bekijken we wat dit betekent voor de functies Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en Verzorgende (IG). Vervolgens gaan we in verschillende sessies met deze collega’s zelf in gesprek. Wil je doorgroeien? Vind je het leuk om een opleiding te volgen? Voel jij je niet prettig in een bepaalde rol? We willen het allemaal weten en niemand in een nieuwe functie dwingen. Voor deze medewerkers is er zowel een baangarantie als salarisgarantie. Ons streven is namelijk een win-win voor iedereen.

We willen binnenkort hierover in gesprek met een afvaardiging van teamleiders, EVV’ers of verzorgenden IG. We denken aan 1 medewerker per team, zodat alle verpleegzorgteams vertegenwoordigd zijn. Ben je geïnteresseerd om namens jouw collega’s mee te denken, laat dat dan aan jouw teamleider weten.

Er zijn drie bijeenkomsten gepland:

17 juni van 15:00-17:00                teamleiders

19 juni van 12:30-14:30                 1ste groep            EVV’ers/Verzorgende IG

19 juni van 15:00-17:00                 2de groep             EVV’ers/Verzorgende IG

Na de zomer ligt de prioriteit op de ontwikkelingen binnen de functie van zorgcoördinator en naar verwachting worden begin 2020 de gevolgen van bovenstaande voor de rol en functie van teamleider nader onderzocht.

Heb je hier al goede ideeën over of vragen? Mail dan naar verpleegzorg@envida.nl

DEEL DEZE PAGINA OP