Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Blog van Roger Ruijters

Alles is familie

Envida is een grote organisatie en dat heeft voor- en nadelen. Een grote organisatie biedt kansen: je kunt er je hele leven blijven werken zonder dat het echt saai wordt of je het gevoel hebt stil te staan in je ontwikkeling. Anderzijds heeft een grote organisatie ook nadelen. Het komt soms onpersoonlijk en bureaucratisch over of er zijn veel eilandjes en schotten. Je betrokkenheid beperkt zich daardoor vaak tot het eigen team of de eigen afdeling en de rest is een ver-van-je-bed-show.

Gezamenlijke band

Een bestuurder die het over één Envida-familie heeft, gelooft wellicht in sprookjes of leeft op een andere planeet. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat Envida veel te groot is om een écht familiegevoel te creëren, maar toch geloof ik dat er een gezamenlijke band kan zijn die ons trots maakt om bij Envida te werken. Wat dan helpt is dat je bij een goede en succesvolle organisatie werkt, dat je met trots je Envida-jasje draagt of op een feestje vertelt dat je bij Envida werkt.

Ketenorganisatie

Wat ook helpt is dat Envida een echte ketenorganisatie is: een organisatie die staat voor de juiste zorg op de juiste plek én op het juiste moment. Dan maakt het niet uit dat je bij verpleegzorg, wijkzorg, JGZ, huishoudelijke hulp of een ondersteunende dienst werkt. We zien hele mooie dwarsverbanden tussen wijkzorg en verpleegzorg ontstaan, zoals huiskamerprojecten, e.d.

Eén grote keten met schakels die niet zonder elkaar kunnen

Ook willen we het aantrekkelijker en makkelijker maken om als medewerker te switchen tussen wijkzorg en verpleegzorg. Onwenselijke verschillen in arbeidsvoorwaarden passen daar niet bij. Samen staan we voor de beste zorg en ondersteuning aan de meest kwetsbare mensen in Maastricht en Heuvelland. We doen heel belangrijk werk en daar mogen we verrekte trots op zijn. Kortom: Envida is geen organisatie van eilandjes of schotten, maar één grote keten met schakels die niet zonder elkaar kunnen. Met elkaar lukt het ons, ieder op zijn eigen manier, om waarde toe te voegen aan het leven van kwetsbare mensen. Of dat nu thuis of in een zorginstelling is. In die zin zijn we wel degelijk één grote familie met heel veel mooie en deskundige mensen met één gezamenlijke familietrek: we worden er blij van wanneer we iemand anders blij kunnen maken. Wat een voorrecht om aan het hoofd van de tafel van deze mooie familie te mogen zitten.

Roger Ruijters

DEEL DEZE PAGINA OP