Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida op maat

Oplossing voor personeelstekort thuiszorg

Met Envida op Maat (EOM) biedt Envida een arbeidsovereenkomst aan met een min-max contract van een paar uur per week met het vaste wijkteam als vangnet. Medewerkers krijgen een of twee vaste cliënten toegewezen die een geldige indicatie voor zorg in natura hebben en bij hen in de buurt wonen.

Op deze manier creëren we een ‘flexibele schil’ rond de wijkteams om de werkdruk te verminderen. Voor de cliënt betekent het dat de zorg altijd door dezelfde medewerker geleverd wordt.  De medewerker maakt zelf afspraken met de cliënt en is zo baas over eigen werk. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om werk en privé te combineren. Hij of zij werkt altijd onder supervisie van de wijkverpleegkundige.

Roger Ruijters, voorzitter raad van bestuur: “We doen dit omdat we verwachten dat er veel mensen zijn met een zorgopleiding die, om praktische redenen (kinderen, pensioen, beperkte beschikbaarheid), niet meer in de zorg werkzaam zijn. Door hen de regelruimte te bieden om zelf de afspraken met cliënten te maken, wordt het weer mogelijk om terug te keren naar de zorg. Voor cliënten die behoefte hebben aan vaste en flexibele hulpverleners, is Envida Op Maat eveneens ideaal. De noodzaak om dit via een persoonsgebonden budget of met ZZP-ers te regelen vervalt hiermee.”                                                          

Voor meer informatie over de EOM-arbeidsovereenkomsten zie ook: https://www.werkenbijenvida.nl/

DEEL DEZE PAGINA OP