Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Andrea Bux

Hallo

Ik ben Andrea Brux, ik woon in Maastricht, en ben sinds 1 september in dienst bij Envida als Teamleider Wijkzorg.
 

37 jaar geleden ben ik gestart als leerling monteur bij KPN. Sindsdien heb meerdere functies vervuld. Ik kreeg binnen het bedrijf de mogelijkheid om door te groeien en heb daar ook dankbaar gebruik van gemaakt. Verschillende functies heb ik met veel plezier mogen uitvoeren ik heb in deze periode veel geleerd. De laatste 5 jaar was ik Manager Service Desk Groot Zakelijke Markt.

In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met gezondheid. Wandelen, sporten en gezond en vooral lekker eten. Ik heb 20 jaar een eigen bedrijf gehad naast mijn dagelijkse werkzaamheden en gaf met veel passie lessen in Aerobic, Steps, Zumba, Aqua Zumba etc. Dansen is een van mijn passies, en als je dat met anderen kunt doen is het nog veel leuker. Al ben je nog zo moe, een Zumbalesje op Latin muziek maakt vrolijk en doet voor even je zorgen vergeten.

Toch ben ik gestopt met lesgeven daar de zorg voor mijn moeder groter werd. Met veel liefde heb ik haar de afgelopen 2 jaar verzorgd als mantelzorger. Ze is 2x gevallen waardoor ze elke keer langdurig in een zorgcentrum moest verblijven. Ze is nu weer in haar eigen huis met allerlei aanpassingen en wordt met veel liefde door de thuiszorg (deels van Envida) behandeld.

Voor mij hoog tijd om de handen weer uit de mouwen te steken, en aan mijn eigen toekomst te werken. Mijn voorkeur voor de zorg komt voort uit respect voor alle zorgmedewerkers, mijn nieuwe collega’s. Werken in de zorg is een beroep dat niet enkel aan te leren is. Dat doe je omdat je van mensen houdt en je kan inleven in de situatie van de ander. Ik ben trots dat ik hier nu onderdeel van mag uitmaken.

En mocht ik na mijn inwerken weer wat vrije tijd overhebben, ga ik graag aan de wandel met mijn Bonushondjes (“kadootje”van mijn moeder) of vliegen met mijn vriend lekker met het hoofd in de wolken. Ik ben ook als vrijwilliger aangesloten bij de stichting Hoogvliegers: Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.

Anderen blij maken, daar word ik gelukkig van!

DEEL DEZE PAGINA OP