×

Om nooit meer te vergeten

Paul Kleuters (81) volgde samen met zijn vrouw Bea (77) de Geheugencursus. “Een aanrader. Het is een cursus om nooit te vergeten”.

Paul is nog heel actief, onder meer met zijn administratiekantoor. “Hierdoor wil ik niks vergeten. Toch bestaat de kans dat mijn geheugen me vaker in de steek gaat laten. Gelukkig heb ik nog geen klachten, maar ik wil me graag voorbereiden op de toekomst.”

Zodoende besloten Paul en Bea om de Geheugencursus te volgen. “Er kwamen diverse oefeningen aan bod. Zo waren er producten waar we een tijdje naar mochten kijken, vervolgens werd ons gevraagd wat wij hadden gezien. Ook kregen we cijferreeksoefeningen waarbij we moesten aangeven welke cijfers we hadden opgemerkt: 0015 of was het toch 0051? Bij de letterreeksoefeningen kregen we de opdracht om bij een serie letters te onthouden welke letter op welke plek stond.”

“We hebben veel trucs geleerd. Ben je je sleutels kwijt, denk dan aan het moment dat je ze voor het laatste had. Kennismaking? Laat tijdens het gesprek de naam van de andere persoon een aantal keer vallen om niet te vergeten hoe iemand heet. Bang om iets te vergeten? Gebruik een agenda, dagboek of memoblaadje.”

Mocht er ooit een vervolgcursus komen, dan houden Paul en Bea zich zeker aanbevolen. “Het was een bijzondere en leerzame ervaring. Alle complimenten voor de docente die in alle rust haar vakkennis heeft overgebracht. In de groep hebben we fijn samengewerkt en onze ervaringen met elkaar gedeeld. Ik weet zeker dat we elkaars gezichten en namen nog lang zullen herinneren.’

Denkt u dat de geheugencursus ook iets voor u is? Wij willen u er graag meer over vertellen of de aanmelding voor u regelen. Bel of mail daarvoor met Service van Envida. Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch te bereiken via 043-369 06 10. Ons e-mail adres is service@envida.nl