×

Limburgs Museum Venlo

Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Met verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen. Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden. Naast deze rijke geschiedenis laat het museum het Limburg van vandaag zien. Een internationale provincie in het hart van Europese ontwikkelingen. 

Het Limburgs Museum staat midden in de maatschappij. Het museum wil een meerstemmig en inclusief dialoog faciliteren. De verhalen van Limburg zullen op drie manieren toegankelijk worden gemaakt. In het museumgebouw zelf, op locatie in de provincie én online. 

Bij het Limburgs Museum van alles te zien en te doen.

Tentoonstelling: Oevers vol Romeinen 

Ontdek het Romeinse leven langs de Rijn en Maas

In een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin ontdek je hoe de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden woonden, speelden en vochten. De Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. De Maas was het Romeinse achterland. De Romeinen waren de baas, ook in Limburg.

Hoe zag het leven er toen uit? Stap in de verhalen over soldaten en hun families, hun bouwvaardigheden en kookkunsten. Het is een levendige gemeenschap in mediterrane sfeer. Hoe brachten de bewoners hun vrije tijd door, welke spelletjes deden ze? De bewoners van de limes en de villa’s – boerenbedrijven – hebben veel prachtige sporen nagelaten. Zwaarden en helmen, maar ook speelgoed, babyflesjes, kinderschoentjes en damessieraden.

Een van de wonderlijkste voorwerpen in de tentoonstelling is een zandstenen hoofd van een dame: de Dame van Voerendaal, gevonden op een heuvel aan de Via Belgica. De Dame van Voerendaal neemt je mee door de tentoonstelling. Samen verken je het leven van alledag en leer je de bewoners en hun gewoontes kennen.

Ledenvoordeel

Op vertoon van de ledenpas ontvangt u een gratis consumptie (koffie, thee of fris) bij het museumcafé bij aankoop van uw entreekaartje. Maximaal 4 personen per ledenpas. 

Ben je toevallig ook zorgmedewerker, dan kun je zelfs gratis naar het museum. Je mag dan ook gebruik maken van de gratis consumptie op vertoon van je ledenpas. Klik hier voor meer informatie over de gratis entree voor zorgmedewerkers

Contactgegevens Limburgs Museum Venlo

Keulsepoort 5

5911 BX Venlo

info@limburgsmuseum.nl

+31773522112