×

LEDENACTIVITEITEN

Gezond Thuis Markt

Op 12 oktober 2023 van 11.00 uur tot 16.00 uur heet Envida Ledenservice iedereen van harte welkom op de Gezond Thuis Markt op het landgoed van Château St. Gerlach. De markt is voor iedereen gratis toegankelijk. U kunt hier een 25-tal stands bezoeken en informatie en advies inwinnen over zo lang mogelijk gezond thuis wonen. Er is die dag van alles te beleven. Zien we u dan?

U hoeft zich niet aan te melden om de stands te bezoeken. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Elke bezoeker ontvangt een attentie. Bent u lid? Dan kunt u ook deelnemen aan één rondleiding of aan één of meerdere wellness- of verdiepingssessies. U dient zich dan wel vooraf aan te melden. Deelname aan rondleidingen, wellness- en verdiepingssessies is exclusief voor leden.

VERDIEPINGSSESSIES

►Schenken of nalaten
Mogelijk speelt u met de gedachte uw (klein)kinderen of een goed doel financieel te ondersteunen. Of wilt u maatregelen nemen om te besparen op toekomstige erfbelasting. Kortom, hoe kunt u zo gunstig mogelijk schenken en nalaten? Zijn er slimme constructies waarmee uw erfgenamen of goede doelen maximaal profiteren van uw schenking of nalatenschap?

Tijdstip: 11.00 en 12.00 uur

► Tussen thuis- en verpleegzorg
Tussen thuis- en verpleegzorg ligt nog een wereld open, want zoals het klokje thuis tikt, tikt her nergens. Een overtuiging van Envida is dat het kleinste verpleeghuis zich achter de voordeur bevindt. Samen met woningcorporaties en gemeenten realiseren we tevens complexen die anders zijn dan het traditionele verpleeghuis maar meer bieden dan thuis. 

Tijdstip: 12.00 en 14.00 uur

► Versterken van spierkracht
Gedurende ons leven verliezen we spiermassa. Waarom is het behoud van spiermassa zo belangrijk en wat kunt u daar zelf aan doen? De diëtist en fysiotherapeut geven antwoord op deze vragen.

Tijdstip: 11.00 en 14.00 uur

► Wat kost de zorg en hoe regel ik hulp?
Weet u waar u terecht kunt voor huishoudelijke of persoonlijke zorg? Of een andere vorm van ondersteuning bij langer thuis wonen? Weet u dan ook wat u hiervoor moet betalen? Wat is een persoonsgebonden budget (pgb)? Wat moet u regelen als uw partner gaat wonen in een verpleeghuis? Na deze bijeenkomst weet u op al deze en andere vragen het antwoord. 

Tijdstip: 11.00  en 15.00 uur
 

► Iedereen vergeet wel eens wat...
We vergeten allemaal wel eens wat, zeker als we ouder worden. Ons geheugen wordt slechter, bepaalde karaktertrekken worden soms wat scherper. Maar wanneer moeten we ons zorgen maken en zou er sprake kunnen zijn van dementie? En wat dan? Een casemanager dementie vertelt u er meer over. 

Tijdstip: 12.00 en 13.00 uur 
 

► Veilig langer thuis
We blijven steeds langer in ons eigen huis wonen als we ouder worden. Onze woningen zijn hier lang niet altijd op ingericht of aangepast. Wat kunt u doen en waar kunt op letten om uw woning veiliger te maken als de risico's op bijvoorbeeld vallen toenemen? In deze workshop krijgt u praktische tips waar u direct uw voordeel mee kunt doen.

Tijdstip: 13.00 en 15.00 uur 

► Verlies en rouw
Verlies is een ingrijpende gebeurtenis in het leven. Op zoek gaan naar een nieuwe balans in dat wat achter u ligt en de toekomst vraagt om aandacht en ruimte.

Tijdstip: 15.00 uur 

► Is er straks nog zorg voor mij?

Die vraag wordt beantwoord door Roger Ruijters, bestuursvoorzitter. Hij vertelt hoe Envida de zorg van morgen wil organiseren. Centraal staat de vraag: hoe zorgen we er voor dat iedereen een zo goed en gezond mogelijk leven kan leiden, liefst zo lang mogelijk thuis. Roger schetst de uitdagingen en neemt u mee in Envida’s overtuiging dat het verpleeghuis van de toekomst achter uw eigen voordeur ligt. Met daarin een belangrijke rol voor de Ledenservice als een soort ANWB van de zorg. Tijdens deze verdiepingssessie kunt u vragen stellen. 

Tijdstip: 13.00 en 14.00 uur

* 45 minuten per sessie. Vooraf aanmelden verplicht!

WELLNESS-SESSIES 

► Klankschalen
Een klankschalensessie is een ontspannende ervaring waarbij harmonische klanken en trillingen worden gebruikt om een diepe staat van rust en balans te bevorderen.

Tijdstip: 11.00, 13.00 en 15.00 uur

► Meditatie
Bij deze meditatiesessie wordt u door middel van een stem begeleid en tot rust gebracht.

Tijdstip: 11.30 en 13.30 uur
 

►  Stretch & energy boost
Krijg een energy boost met stretch- en ademhalingsoefeningen.

Tijdstip: 12.00, 14.00 en 15.30 uur

►  Handmassage met paraffine pakking
Een behandeling met paraffine is verzachtend en verzorgend. Handen en nagelriemen worden gehydrateerd, gevoed en voelen zijdezacht aan na de behandeling.

Tijdstip: Elk half uur van 11.00 t/m 15.30 uur

* 30 minuten per sessie. Vooraf aanmelden verplicht!

RONDLEIDINGEN

► Landgoed St. Gerlach
Bezoek met een gids het eeuwenoude landgoed en beleef zijn historie. 

Tijdstip: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur 
 

► Gerlachuskerk
Bezoek met een gids de Gerlachuskerk en zijn omgeving.

Tijdstip: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur 

* 45 minuten per rondleiding. Vooraf aanmelden verplicht!

AANMELDEN

Leden kunnen deelnemen aan één rondleiding of aan één of meerdere wellness- of verdiepingssessies. U dient zich dan wel vooraf aan te melden. Dit kan via de button rechtsboven deze pagina of telefonisch via tel.043 - 369 06 10. Vol = vol! Deelname aan rondleidingen, wellness- en verdiepingssessies is exclusief voor leden. Indien u nog géén lid bent, kunt u nu profiteren van ons gratis lidmaatschap tot eind 2023. Klik hier om u lid te maken.

BEREIKBAARHEID CHÂTEAU ST. GERLACH

Er vinden momenteel onderhoudswerkzaamheden plaats in Houthem, gemeente Valkenburg. 
Château St. Gerlach is gewoon bereikbaar via afslag 2 "Meerssen - Houthem" vanuit de A79 Maastricht richting Heerlen. Mocht u vanuit de A79 Heerlen richting Maastricht komen, dan kunt u het beste doorrijden tot afslag 2 "Meerssen - Houthem'. Anders wordt u omgeleid middels verkeersborden.