×

Fluweelengrot en Kasteelruine

Laat u rondleiden door de Fluweelengrot en ontdek de Kasteelruïne in Valkenburg. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder u over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht; sinds 1050 het baken van Valkenburg en haar omgeving. Vele strijden werden er gestreden, maar in 1672 werd het opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III. Vanaf de burcht heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Het betreft een rondleiding o.l.v. een gids door de Fluweelengrot die eindigt in de Kasteelruïne. Deze kunt u zelf verder ontdekken. 

Ledenvoordeel

€ 2,50 korting p.p. op een combiticket voor volwassenen via www.kasteelvalkenburg.nl (max. 4 personen). neem contact op met Envida Ledenservice voor de kortingscode via 043- 369 06 10 of ledenservice@envida.nl