×

RIJBEWIJSKEURING

Bent u 75 jaar of ouder, rijdt u auto en bent u van plan om dat voorlopig te blijven doen? Dan schrijft de Nederlandse Verkeerswet voor dat u uw rijbewijs moet laten verlengen. Dat kan, maar dan moet u wel eerst een rijbewijskeuring ondergaan. Envida Ledenservice werkt samen met een erkende keuringsarts.

Bij de rijbewijskeuring worden niet alleen uw ogen, spierkracht en beweeglijkheid getest. Ook de bloeddruk, urine en het medicijngebruik worden nagekeken door een arts. De rijbewijskeuring is op afspraak. Leden betalen voor een gewone 75+ keuring € 45,- in plaats van de adviesprijs € 105.

Het is raadzaam om 12 maanden voor het verlopen van het rijbewijs de keuring te laten doen. Het CBR heeft tijd nodig om alles administratief te verwerken. Mocht u nog een aanvullend onderzoek moeten ondergaan, bijvoorbeeld een bezoekje aan de oogarts, dan heeft u daar in ieder geval nog de tijd voor. Na ontvangst van de goedkeuring van het CBR, die vervolgens nog een jaar geldig is, kunt u uw rijbewijs laten verlengen bij de gemeente.
Vooraf aan de keuring, dient u het formulier ‘gezondheidsverklaring’ te kopen bij de gemeente of, na betaling, te downloaden bij het CBR. Dit formulier stuurt u ingevuld naar het CBR. Van het CBR ontvangt u dan het keuringsformulier, dat u mee moet nemen naar de keuring.

www.rijbewijskeuringsarts.nl heeft/geeft de laagste prijsgarantie.

Tevens kunt u terecht wanneer u een beroepskeuring dient te ondergaan of wanneer u jonger bent dan 75 jaar en wegens een medische indicatie gekeurd dient te worden. De kosten voor deze keuringen bedragen € 65.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met telefoon: 043 - 369 06 10 of per mail: ledenservice@envida.nl.