×

LEDENACTIVITEITEN

Geheugencursus….. om nooit te vergeten

Oeps, u bent uw sleutels kwijt of vergeet een belangrijke afspraak. En wat was nou ook alweer het wachtwoord van de computer of de naam van die aardige mevrouw die u onlangs heeft geholpen met uw verzekeringspapieren? Vervelend, maar het overkomt ons allemaal wel eens.

Vindt u dat het opnemen van nieuwe informatie moeilijker gaat? Dat is op zichzelf niet vreemd, want naarmate de leeftijd vordert, neemt de kans op vergeetachtigheid toe. Maakt u zich daar zorgen over? Weet dan dat er manieren zijn om het geheugen te trainen: een geheugencursus.

Tijdens deze cursus leert u technieken om bij ‘normale’ vergeetachtigheid uw geheugen beter te gebruiken en zaken makkelijker te onthouden. U krijgt inzicht in de werking van het eigen geheugen en de oorzaken die ten grondslag liggen aan vergeetachtigheid.

De geheugencursus beslaat vijf bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus is bedoeld voor mensen met normale ouderdomsvergeetachtigheid en niet voor mensen die door ziekte (bijvoorbeeld dementie, ernstige hersenbeschadiging) vergeetachtig zijn geworden. Specifiek zal er aandacht besteed worden aan het verlies van zelfvertrouwen.

Voordat u met de cursus aan de slag gaat heeft u een kennismakingsgesprek met de docent. Onze docenten werken samen met deskundigen van de Geheugenpolikliniek van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum.

Waar en wanneer

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten telkens van 10.00 uur tot 11.30 uur

Telefonisch kennismakingsgesprek vooraf.

Kosten

Leden van Envida Ledenservice betalen €37,50, niet-leden €57,50.

Indien u verzekerd bent bij VGZ via de collectiviteitsverzekering van Envida Ledenservice (nr. 3411) en u een aanvullende verzekering heeft, dan kunt u de kosten declareren en geheel vergoed krijgen vanuit het preventiebudget. Als u klant bent van VGZ maar nog geen voordeel heeft via het collectief van Envida Ledenservice dan kunt u op elk moment instappen. Bekijk hoe u uw kosten declareert via www.vgz.nl/declareren.

Aanmelden

Via Envida Ledenservice: tel. 043-3690610 of ledenservice@envida.nl.