×

LEDENACTIVITEITEN

Cursus Beter Slapen

In bed stappen, je omdraaien en vervolgens in een diepe slaap vallen, waaruit je pas de volgende ochtend weer uitgerust wakker wordt: één op de tien Nederlanders kan daar alleen maar van dromen.

Bij wijze van spreken dan, want wie niet of nauwelijks kan slapen, bereikt ook niet het stadium van dromen. Deze mensen zouden er heel wat voor over hebben om eindelijk weer eens een nacht probleemloos te kunnen slapen. 

Slapeloosheid kan op verschillende manieren tot uiting komen. Sommige mensen kunnen moeilijk inslapen. Ze liggen te woelen en te draaien. Anderen kunnen juist slecht doorslapen of worden te vroeg wakker. De cursus "Beter slapen" helpt u om uw slapeloosheid te overwinnen zonder gebruik te maken van slaapmiddelen.

De cursus beslaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur. Voordat u van start gaat, heeft u een kennismakingsgesprek met de cursusleider. Tijdens de cursus krijgt u informatie over de slaap en over de factoren die de slaap beïnvloeden. Er worden adem- en ontspanningsoefeningen gedaan en er wordt veel aandacht besteed aan de verandering van leefwijze en het beïnvloeden van de eigen gedachten. Door het bijhouden van een slaapdagboek krijgt u beter inzicht in uw eigen slaappatroon. U wordt begeleid bij de afbouw van het gebruik van slaapmiddelen.

Helpt zo’n cursus? Jazeker! Van degenen die eerder deelnamen aan deze cursus gaf 70% na afloop aan beter te slapen en dat men gestopt was met het innemen van slaapmiddelen. Van deze 70% slaapt bijna de helft zelfs goed.

Waar en wanneer

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten telkens van 14.00 uur tot 15.30 uur

Telefonisch zal er vooraf een kennismakingsgesprek plaatsvinden.

De nieuw cursusdatums voor 2024 moeten nog worden gepland, we houden u via deze pagina op de hoogte.

Kosten

Aan deelname zijn kosten verbonden.
Leden van Envida Ledenservice betalen €78
Niet-leden betalen €125.

Indien u verzekerd bent bij VGZ via de collectiviteitsverzekering van Envida Ledenservice (nr. 3411) en u een aanvullende verzekering heeft, dan kunt u de kosten declareren en geheel vergoed krijgen vanuit het preventiebudget*.

Als u klant bent van VGZ maar nog geen voordeel heeft via het collectief van Envida Ledenservice dan kunt u op elk moment instappen.

Aanmelden 

Via Envida Ledenservice: tel. 043-3690610 of ledenservice@envida.nl o.v.v. uw naam en adres.

*Bekijk hoe u uw kosten declareert via www.vgz.nl/declareren