Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Larisa

Naar alle zorgcentra

Larisa

 

INFORMATIE M.B.T. CORONA

Het aantal besmettingen onder bewoners, cliënten en medewerkers neemt steeds verder af. Om drie reden heeft Envida op 4 april vandaag besloten om nog meer versoepelingen door te voeren. Concreet betekent dit dat er met ingang van 5 april 2022 geen beperkingen meer zijn ten aanzien van het aantal bezoekers. Ook zijn er geen vaste, Envida-brede  bezoektijden meer. Het is aan de locatie om de bezoektijden naar eigen inzicht te organiseren. 
 
Een versoepeling is er eveneens met betrekking tot de mondneusmaskerplicht. Dat geeft onze collega's weer wat extra comfort. Met ingang van dinsdag 5 april geldt voor medewerkers een mondneusmaskerplicht:

  • Bij klachten van bewoner/ cliënten en bij intensief contact (langer dan 15 min). 
  • Bij klachten van medewerker (na een negatieve test) of als je in contact bent geweest met een positief geteste persoon.

Over 1,5 week neemt het RIVM een landelijk besluit over het mondneusmasker. Aansluitend neemt Envida een besluit over het wel of niet continueren van de mondneusmaskerplicht.

Over Larisa
De glimlach is de betekenis van onze nieuwste aanwinst Larisa. Net als Lenculenhof ligt dit woonzorgcentrum aan de rand van de binnenstad van Maastricht en vlakbij het stadspark. In Larisa wonen in totaal 90 bewoners, die intensieve verzorging krijgen vanwege hun lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

Alle bewoners hebben een eigen appartement met een ruime badkamer, privékluisje en pantry. Woonzorgcentrum Larisa beschikt over de modernste technieken, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk zelf kunt doen. Uw veiligheid en privacy staan hierbij uiteraard voorop.

Op de begane grond is ons restaurant met een grote lobby voor activiteiten en ontspanning. Hier vinden regelmatig culinaire avonden en muziekmiddagen plaats. Er is zelfs een aparte ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten en feestjes.
Buurtbewoners zijn ook welkom in ons restaurant. Wij serveren elke dag een ontbijt, een warme middagmaaltijd en een broodmaaltijd in de avond. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Loop gerust bij ons binnen.

Wij hebben ook een winkeltje en diverse binnen- en buitenterrassen. Hier kunt u eventueel samen met uw familieleden of vrienden genieten van een kop koffie.

Op de gesloten afdelingen 1 en 2 is een zeer grote meanderruimte waar de bewoners hun favoriete plek kunnen opzoeken. Geliefd zijn vooral de zitjes die uitkijken op de St. Pietersberg.

Dagopvang en dagbehandeling
In woonzorgcentrum Larisa kunt u ook terecht voor dagopvang en dagbehandeling. Deze zorg is bedoeld voor thuiswonende ouderen  en hun mantelzorgers die behoefte hebben aan extra zorg, ondersteuning en eventueel behandeling.

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Polvertorenstraat 20
6211 LX Maastricht

043-851 10 40