Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Hagerpoort

Naar alle zorgcentra

Hagerpoort

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij achttien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. Hagerpoort in Amby (Maastricht) is er daar een van. Ook het hospice Trajectum in Maastricht is onderdeel van Envida.
 

OVER HAGERPOORT

Net als De Zeven Bronnen ligt Hagerpoort in de Maastrichtse wijk Amby. Ons woonzorgcentrum is modern en vooruitstrevend van opzet. Wij hebben verschillende woonvormen voor mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen, zoals dementie.

Naast de 100 aanleunappartementen, waar u met wat ondersteuning zelfstandig woont, hebben wij 24 zorgwoningen. Hier woont u ook zelfstandig , maar krijgt u wel intensievere zorg van ons. Alle woningen zijn ruim van opzet en beschikken over een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer.

Daarnaast hebben wij drie kleinschalige woongroepen voor dementerenden. Elke woongroep heeft een eigen woonkamer met een keuken waar gekookt en gegeten wordt. Ook organiseren wij hier samen met de vrijwilligers en familieleden verschillende activiteiten. Wij hebben tevens een gedeelde binnentuin.

Voor mensen die nog zelfstandig wonen bieden wij van dinsdag t/m vrijdag dagverzorging aan. U heeft hiervoor een WMO indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij uw gemeente. De dagverzorging is met name bedoeld als u behoefte heeft aan gezelschap. Er kan van alles worden gedaan; samen eten en koffiedrinken, handwerken of wandelen in de omgeving. De dagverzorging is ook ideaal ter overbrugging als u over een tijdje naar het woonzorgcentrum verhuist.

Het restaurant is het centrale hart van ons zorgcentrum. 's middags wordt hier een warme maaltijd geserveerd. De buurt maakt ook gebruik van het restaurant. Het is een ontmoetingsplek waar we samen met de vrijwilligers en lokale verenigingen verschillende activiteiten organiseren, zoals modeshows, kienen en muzikale optredens. Loop gerust binnen voor koffie met vlaai of lunch.

Hagerpoort biedt ook verpleging/kleinschalig groepswonen: Vlierhoven 4 in Amby. 

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Laurierhoven 54A, 54B, 56A, 5
6225 GA Maastricht

043-851 14 80